Francuskinja koja je bila Goranova velika ljubav poslednje dve decenije (FOTO)

FOTO TANJUG / NENAD MILOSEVIC
209

Goran Paskaljević, srpski reditelj i scenarista, preminuo je u 74. godini u Parizu. Autor kultnih filmova “Tango argentino”, “Bure baruta” “Tuđa Amerike” više od dve decenije bio je u braku sa suprugom Kristinom koja je poreklom iz Francuske. Nakon teške operacije prošle godine njegova supruga je sve vreme bila uz njega.

Goran Paskaljević se tri puta ženio i treći put je bila treća sreća. Njegova supruga Kristina bila je njegov emotivni partner i saradnik u prethodne dve decenije.

Iako nikad nije voleo da priča o privatnom životu ipak je otkrio kako je upoznao njegovu suprugu.

– To je naš mentalitet i tako se i dogodilo. Bio sam spreman na to. I da, tada su nagrade nosile i neke pare i sećam se da sam tadašnjoj supruzi, koja je u Beogradu bila sa sinom Vladimirom, srećan javio da sam dobio nagradu, ali i pare od kojih eto možemo na letovanje. Posle snimam „Poseban tretman“, „Varljivo leto 68“, „Tango argentino“, „Tuđa Amerika“. Krajem 1995. odlazim u Belgiju gde sam upoznao svoju sadašnju suprugu Francuskinju Kristinu. Ona je tada radila u Evropskoj komisiji u Briselu i to u komisiji koja je dodeljivala sredstva filmskim festivalima. Nakon godinu dana odlazimo u Francusku. Kad sam upoznao Kristinu, znao sam da je to žena mog života i bio sam u pravu.

Voleo je da istakne da je Kristina da je odlična kuvarica i da sa njom je upoznao internacionalnu kuhinju.

– Kristina fantastično kuva, ne samo francuska nego i srpska jela na francuski način. Svako ko je probao njene sarme sa suvim mesom i konjakom kaže da su najbolje. Odlično sprema i kolenicu sa krompir pireom, začinjenu provansalskim travama.

Goran Paskaljević iz prethodna dva braka ima dva sina – Vladimira i Petra.

Izvor Ženablic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More