Tramp prvi put u javnosti: Osećam se odlično (VIDEO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Alex Brandon
78

Američki predsednik Donald Tramp prvi put se danas pojavio u javnosti nakon izlaska iz bolnice, gde je bio smešten pošto je oboleo od korona virusa.

“Osećam se odlično”, rekao je Tramp sa terase Bele kuće, prenosi agencija Rojters.

Tramp, koji se pojavio noseći masku – uklonivši je sa lica tokom govora, obratio se sa terase Bele kuće tokom događaja organizovanog pod nazivom “Miran protest za rad i red”, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina koji su stajali na travnjaku ispod terase.

Tokom šesnaestominutnog govora predsednik Tramp rekao je, između ostalog, da će vakcina protiv kovida-19 biti veoma brzo razvijena, prenosi Glas Amerike.

“Nestaće i već nestaje”, rekao je američki predsednik, aludirajući na korona virus koji je u zdravstvenom i ekonomskom smislu paralisao Sjedinjene Države i čitav svet.

Tramp, koji se u kampanji oslanjao na teme povezane sa ostvarivanjem reda i mera tokom perioda obeleženog periodičnim nasiljem tokom protesta za rasnu jednakost, poručio je i da Republikansku partiju podržavaju američke policijske snage.

“Pod budnim smo okom policije i na strani smo pravde”, rekao je Donald Tramp na skupu.


“Crnci i Latinoamerikanci odbacuju radikalnu socijalističku levicu i prihvataju našu politiku otvaranja radnih mesta, podrške radnicima i snagama reda. Želimo red i zakon, potreban nam je red i zakon, kao agenda koja će biti u korist Amerike”, kazao je Tramp.

“Mislim da su demokrate, stotinama godina vodile skoro sve gradove u unutrašnjosti SAD. Njihova politika nije donela ništa osim nesreće, siromaštva i nevolja. Uspavani Džo Bajden izdao je crnce i latinoamerikance. Ako mislite da može da upravlja ovom državom, varate se”, poručio je Tramp u obraćanju pristalicama.

Uoči obraćanja američkog predsednika, iz Bele kuće je u petak saopšteno da će Tramp biti testiran na korona virus i da neće izlaziti u javnost ako se utvrdi da i dalje može širiti virus. Za sada nije poznato da li je test sproveden i kakvi su bili njegovi rezultati, piše Glas Amerike.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More