Hoće li Štrahe biti odbornik u nekoj bečkoj opštini?

Foto: Tanjug/AP Photo/Ronald Zak
129

Nakon što njegova lista „Tim HC Štrahe“ nije prešla cenzus za ulazak u bečku skupštinu, nekadašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) i bivši vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe, koji je morao da se povuče sa svih političkih funkcija zbog afere „Ibica“, mogao bi postati odbornik u jednoj od bečkih opština.

„Tim HC Štrahe“ prešla je cenzus u tri bečke opštine, tako da bi Štrahe mogao preuzeti mandat odbornika u 10.bečkoj opštini Favoriten, 21.opštini Floridsdorf ili 22.Donauštat.

Nakon prebrojavanja glasova poslatih putem pošte, postoji mogućnost da će „Tim HC Štrahe“ preći cenzus i u 20.bečkoj opštini Brigitenau, 14.opštini Majdling i 23.opštini Lizing.

Štrahe kao nosilac liste može da bira u kojoj će opštini, u kojoj je „Tim HC Štrahe“ prešao cenzus, prihvatiti odbornički mandat, a u kojoj će to prepustiti drugim političarima sa svoje liste.

Umesto plate od oko 4.000 evra, kao poslanik u bečkoj skupštini, Štrahe bi kao odbornik dobijao do 425 evra i godišnju kartu za gradski prevoz.

Štrahe izlazi na bečke izbore: “Uvek sam bio i ostao iskreni prijatelj Srba. To nisu samo fraze i prazne priče”

Nakon objave privremenih rezultata nedeljnog glasanja, Štrahe nije želeo da odgovara na pitanja da li će se, pošto nije uspeo da pređe cenzus za ulazak u bečku skupštinu, u potpunosti povući sa političke scene.

Stigli rezultati glasanja u Beču: SPO ubedljivo pobedio, OVP udvostručio glasove a Štrahe ispod cenzusa

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More