Francuska proglasila VANREDNO STANJE, UVODI SE POLICIJSKI ČAS od 21 h do 6 ujutru!

(AP Photo/Lewis Joly)
396

Francuska vlada je danas proglasila vanredno stanje javnog zdravstva i uvela policijski čas od 21 čas do 6 ujutru.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da će u Parizu i drugim većim gradovima biti uveden noćni policijski čas kako bi se obuzdalo širenje epidemije kovid-19, javlja Rojters.

(AP Photo/Lewis Joly, Pool)

Policijski čas stupiće na snagu od subote i trajaće svakodnevno od 21:00 do 6:00 ujutru narednog jutra, rekao je Makron u intervjuu emitovanom na nacionalnoj televiziji.

Policijski čas će ostati na snazi četiri nedelje, rekao je predsednik.

Francuska vlada prethodno je proglasila vanredno stanje.

„Epidemija kovid-19 predstavlja katastrofu u javnom zdravstvu koja svojim karakterom i težinom dovodi u opasnost zdravlje stanovniddtva“, saopštile su vlasti.

„To opravdava proglašenje vanrednog stanja kako bi se mogle usvojiti mere … koje su strogo proporcionalne rizicima za javno zdravlje“, prenosi Rojters.

U saopštenju se ne kaže koje će akcije vlada preduzeti, ali usvajanje vanrednog stanja daje vlastima statutarna ovlašćenja da nameću oštre mere.

U Francuskoj više od 22.000 novih slučajeva

PARIZ, 14. oktobra (Tanjug) – U Francuskoj je danas registrovan 22.591 nov slučaj korona virusa, a povećan je i broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva izazvanih ovom infekcijom.

Istovremeno za 24 sata umrlo su 104 osobe.

Ove podatke izneo je predsednik Emanuel Makron istovremeno najavljujući nove restriktivne mere, prenosi Rojters.

Kumulativni broj potvrđenih slučajeva porastao je na 779.063.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More