Kako je srpska prestonica osvojila Mišlenove gastronomske inspektore

Foto: Wikipedia
139

Mišlenov vodič će obelodaniti svoju prvu selekciju posvećenu beogradskoj gastronomskoj sceni, saopšteno je iz te kompanije.

Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišlenovih vodiča poručio je da Beograd sa svojom novom dinamikom i gastronomijom koja zauzima centralno mesto, nudi posebno topla i plemenita iskustva ugostiteljske delatnosti, “tako da jedva čekamo da ih otkrijemo ljubiteljima dobrog zalogaja”.

“Ukrštanjem grčkog, turskog, mađarskog i balkanskog nasleđa, glavni grad Srbije ‘zaveo’ je inspektore Mišlenovog vodiča svojim brojnim gastronomskim adutima”.

Region Srbije je, kako navode, naročito poznat po svojoj vinogradarskoj tradiciji koja datira iz antike, što je omogućilo zemlji da razvije svoje posebne sorte grožđa koje je, do prošlog veka, izvozila u celu Evropu.

Ravnice i brdoviti predeli takođe nude pejzaž koji čini i bogato, plodno zemljište na kome uspevaju proizvodi visokog kvaliteta – tokom svih godišnjih doba.

“Geografski položaj, između istoka i zapada, i impozantna raznovrsnost tokom istorije, čine Srbiju zemljom snažne i raznovrsne kulinarske kulture u kojoj se tradicija udružuje sa strašću mladih talenata, spremnih da učine da Beograd zasija pred očima ljubitelja dobre hrane”.

Foto:Pixabay

Upravo u ovom kontekstu, Mišlenov vodič će imati zadovoljstvo da otkrije beogradsku selekciju u decembru 2020.

Ova selekcija će biti sačinjena u skladu sa istorijskom metodom anonimnih i nezavisnih inspektora Mišlenovog vodiča koji će, na bazi univerzalnih kriterijuma, vrednovati restorane ove destinacije, kako bi gastronomima celog sveta ponudili pravi izbor.

Beograd se pridružuje grupi od tridesetak kulinarskih destinacija koje se nalaze u Mišlenovom vodiču, u poslednje vreme obogaćenom i selekcijama posvećenim Sloveniji i Кaliforniji.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More