“Zaposlite još. Obučite još. Iscrpljeni smo”, protest medicinskih radnika u Francuskoj

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michel Euler)
44

Francuski zdravstveni radnici protestovali su danas protiv iscrpljujućih uslova rada tokom pandemije korona virusa i zatražili od vlade da zaposli još osoblja.

U Nici lekari i medicinske sestre okupili su se ispred pošte kako bi predsedniku Emanuelu Makronu poslali razglednice sa detaljnim pritužbama, u jednom od protesta širom zemlje koje su planirali sindikati, prenosi Rojters.

Marširajući ulicama zdravstveni radnici zatražili su okončanje zatvaranja bolnica, više osoblja za hitne službe i staračke domove i bolju platu.

U direktnoj poruci Majronu, koji je u sredu najavio noćni policijski čas za žarišta virusa, demonstranti su na jednom transparentu napisali: „Zaposlite još. Obučite još. Iscrpljeni smo.”

Zdravstveni radnici trebalo bi kasnije u toku dana da protestuju u Parizu, Nantu i na nekoliko drugih lokacija. Sindikati su rekli da neće biti većih poremećaja u radu bolnica.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More