Austrija: “Korona semafor” prvi put na CRVENOM ZA ČETIRI OPŠTINE! Evo i koje su NARANDŽASTE i šta to sve znači!

(AP Photo/Luca Bruno)
334

Komisija nadležna za “korona semafor” u Austriji prvi put je, zbog teške epidemiološke situacije, odredila “crveno” svetlo za četiri opštine.

Prema odluci komisije “semafor” je na crvenom za opštine Vels, Halajn, Insbruk i Insbruk okolina.

Prema Ministarstvu zdravlja crvena boja na “korona semaforu” znači da u tim opštinama postoji veoma visok rizik od zaraze.

Da bi jedna opština “pocrvenela” mora, između ostalog, postojati nekontrolisano širenje klastera, kao i visoki broj novih slučaja sa nerešenim izvorom.

Dalji kriterijum je i broj zauzetih kreveta na intenzivnoj nezi, posebno veliki broj pozitivnih testova, I dostizanja limita kapaciteta testiranja.

Ovo je prvi put da je komisija odlučila da za neku od austrijskih opština odluči da bude “crvena”.

Eksperti su predložili da devet opština bude označeno crvenom bojom, ali je glasanje odlučeno da se to učini samo za četiri opštine.

Od uvođenja “korona semafora” spekulisalo se, zbog broja novozaraženih dnevno, uvek I da će Beč biti “crven”, ali je ostao narandžast.

Takođe je odlučeno da “narandžaste” budu opštine Kufštajn, Imst, Voitsberg, Bruk-Mircušlag, Salcburg okolina, Sankt Johan im Pongau, Vels okolina, Šerding, Rid, Griskirhen, Štajer, Vinernojštat okolina, Tuln, Sankt Pelten okolina, Baden, Sankt Fajt an der Glan I Obervart.

Inače boje na “korona semaforu” sa sobom donose i pooštravanje mera, posebno u onima koje su označene crvenom bojom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More