Mirović: Istrajati na povezivanju Srba iz regiona sa maticom

Foto: Wikipedia
34

Pokrajinska vlada je učinila mnogo kako bi osnažila Srbe iz regiona i povezala sa maticom, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na Konferenciji srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona, koja se održava u Matici srpskoj u Novom Sadu.

Mirović je istakao da se mora istrajati na povezivanju, zajedničkim programima, očuvanju baštine, borbi za naš identitet, jedinstvu, zajedništvu, pismu, jeziku i tradiciji, navodi se u saopštenju.

Podsetio je da je potpisan strateški dokument o saradnji koji je povezao Vojvodinu i Republiku Srpsku i koji je, kako je ocenio, doneo konkretne rezultate jer je realizovan čitav niz zajedničkih akcija u oblastima kulture, privrede i povezivanja lokalnih samouprava.

Poručio je da nastavljena bolja finansijska podrška srpskim institucijama u Mađarskoj i Rumuniji, kao i da se pomaže organizacijama u Hrvatskoj, a prvi put, kaže, Pokrajinska vlada pomogla je i srpske institucije u Crnoj Gori.

On je naveo da postoji potreba za konkretnijim učešćem na projektima očuvanja naše baštine, pre svega na teritorijama Albanije i Makedonije.

Na Konferenciji srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona učestvuju i organizacije iz Makedonije, Rumunije, Mađarske, Albanije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, Slovenije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More