Horor u Parizu: Ubica odsekao muškarcu glavu vičući Alahu Akbar, žrtva nastavnik koji je pokazivao karikaturu Muhameda na času?

Foto: Tanjug/ AP Photo/Lewis Joly
390

Francuska policija ustrelila je večeras muškarca koji je nožem napao drugu osobu u blizini Pariza i odrubio mu glavu, saopštila je policija.

Napadač je likvidiran, javlja Rojters.

Francuski antiteroristički tužilac izjavio je da istražuje napad koji se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza.

Drugi policijski izvor rekao je da su svedoci čuli napadača kako viče “Alahu Akbar”, ili “Bog je velik”.

Nastavnik obezglavljen zbog karikatura Muhameda na času?

Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda, javlja Rojters.

Policija je likvidirala napadača, a tužilac je rekao da istražuje napad koji se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza.

Izvori navode da je žrtva “užasno unakažena”. “Reuters” navodi da je nastavniku prerezano grlo.

– Telo obezglavljenog čoveka nađeno je oko 5:30 popodne. Kada je policija stigla, osoba za koju se sumnja da je odgovorna za ubistvo i dalje je bila tu i pretila im oružjem – rekao je izvor iz istrage.

Osumnjičeni je onda pobegao, te odbio da se preda, ali ga je policija savladala.

Policija je uočila osumnjičenog napadača, jer je nosio nož na maloj udaljenosti od mesta napada i pucala je na osumnjičenog. Policijski izvor rekao je da su svedoci čuli napadača kako viče “Alahu Akbar” ili “Bog je velik”. Portparol policije rekao je da se informacije proveravaju.

U Francuskoj je tokom proteklih nekoliko godina zabeležena serija nasilnih napada koje su izveli islamistički ekstremisti.

Krajem prošlog meseca, čovek koji je emigrirao u Francusku iz Pakistana je satarom napao i ranio dve osobe ispred nekadašnjih kancelarija satiričnog časopisa Šarli Ebdo.

To je bilo mesto gde su islamistički ekstremisti pre pet godina ubili više zaposlenih u redakciji u znak odmazde zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u časopisu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More