Hitan sastanak posle brutalnog ubistva nastavnika u Parizu: Napad na profesora istorije napad na francusku naciju

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michel Euler
120

Ubistvo francuskog srednjoškolskog profesora istorije ispred njegove škole bio je napad na francusku naciju, napisao je ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanke na Tviteru.

“Naše jedinstvo i naša odlučnost jedini su odgovor na monstruoznost islamističkog terorizma”, dodao je ministar.

Makron će posetiti mesto napada nakon hitnog sastanka

Francuski predsednik Emanuel Makron posetiće predgrađe Pariza gde je učitelju prerezao grlo čovek koji je uzvikivao “Alahu Akbar”, ili “Bog je velik”, javila je BFM TV.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michel Euler

Rojters prenosi da će Makron otići u naselje Konflan Sent-Onorin, predgrađe severozapadno od Pariza, večeras nakon hitnog sastanka u ministarstvu unutrašnjih poslova.

Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda, preneo je Rojters.

Policija je likvidirala napadača, a tužilac je rekao da istražuje napad koji se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza.

Policija je uočila osumnjičenog napadača, jer je nosio nož na maloj udaljenosti od mesta napada i pucala je na osumnjičenog. Policijski izvor rekao je da su svedoci čuli napadača kako viče “Alahu Akbar” ili “Bog je velik”. Portparol policije rekao je da se informacije proveravaju.

U Francuskoj je tokom proteklih nekoliko godina zabeležena serija nasilnih napada koje su izveli islamistički ekstremisti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More