Ova zemlja je peta u svetu sa više od milion zaraženih, evo koje mere preduzima EVROPA u borbi s virusom

(AP Photo/Natacha Pisarenko)
155

Koronavirusom je širom sveta zaraženo više od 40.600.000 ljudi, a od posledica infekcije do sada je umrlo 1.120.000.

Argentina je od danas peta zemlja u svetu sa više od milion zaraženih korona virusom, nakon ubrzanog porasta broja novozaraženih poslednjih nedelja.

U toj zemlji su u poslednja 24 sata potvrđena 12.982 nova slučaja, čime je ukupan broj inficiranih porastao na 1.002.662, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg preseka preminula je 451 osoba, prenosi Rojters.

Od početka epidemije u toj zemlji je preminulo 26.716 osoba.

Mnoge evropske zemlje ponovo uvode rigoroznije restriktivne mere.

Nakon Francuske, u kojoj je od subote uveden policijski čas od 21 do 6 sati ujutro koji će trajati bar mesec dana, brojne evropske zemlje pokušavaju da se zaštite uvođenjem jačih zaštitnih mera.

(AP Photo/Lewis Joly)

Italijanski premijer Đuzepe Konte objavio je da će zbog pogoršanja epidemijske situacije biti ograničeno radno vreme kafića i restorana, dok će gradonačelnici dobiti ovlašćenja da zatvaraju trgove i javna mesta posle 21 sat.

Italija uvodi NOVE MERE! Najviše obolelih od početka pandemije, premijer se obratio naciji!

Švedska vlada radi na novom i privremenom zakonu kojim bi dobila dodata ovlašćenja radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Austrija DONELA NOVE MERE protiv korone! Kurc APELOVAO: “Tri tačke su važne koje građani treba da znaju”

U Austriji je najavljen novi antiepidemijski paket mera koji će uvesti oštru redukciju socijalnih kontakata.

Vlada Republike Irske razmatra povratak u potpuno nacionalno zaključavanje na šest nedelja.

Nekoliko španskih regiona pooštrilo je ograničenja u vezi sa koronavirusom, u pokušaju da suzbiju drugi talas infekcije, pa će tako gradovi Burgos i Arandu de Duero od sutra uveče biti zatvoreni za sva putovanja, osim za ona koja su neophodna.

Noćni policijski čas u Francuskoj: OPUSTELE ulice najvećih gradova, u Parizu učesnici protesta bacali kante (FOTO)

Makedonski ministar zdravlja Venko Filipče izjavio je da je Severna Makedonija, zbog ozbiljnog širenja koronavirusa, na korak do ponovnog uvođenja policijskog časa.

Ekspert Svetske zdravstvene organizacije Majk Rajan rekao je u ponedeljak da Evropa i Severna Amerika treba da slede primer azijskih država u doslednom istrajavanju protiv anti-kovid mera i stavljanju u karantin svakoga ko dođe u kontakt sa zaraženim ljudima, piše RTS.RS.

Izvor Tanjug, RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More