Zaseda Krizni štab, od sutra nove mere za ulazak u Srbiju?!

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC
252

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović izjavio je da je moguće da će kao nova mera biti uveden obavezan PCR ili serološki test za ulazak u Srbiju.

“Sutra je sednica kriznog štaba, verovatno ćemo procenjivati da li ćemo uvoditi neke mere da bismo se zaštitili. Moguće da ce to biti neophodan PCR ili serološki test za ulazak u Srbiju. Ja bih to tražio i za sve naše državljane”, rekao je Tiodorović za Kurir.

Primera radi, navodi da građani Vranja, Bujanovca, Preševa svakodnevno prelaze u Makedoniju, koja “gori”.

“Da su bili samo u našoj zemlji, ne bi imali kontakt sa zaraženima i ne bi širili zarazu. I Hrvatska ima ogromno povećanje, Bugarska ima strahovito povećanje, Crnogorci su stalno na visokom trećem mestu. Zato sam za to da niko bez negativnog PCR ili serološkog testa ne ulazi u Srbiju”, rekao je Tiodorović.

On je dodao da porast broja zaraženih nije ništa što nije očekivano, jer mesec dana “gori” oko nas, a u poslednjih 15 dana je, ocenjuje, strahovito u susednim zemljama.

Prema njegovim rečima, ogromna većina građana poštuje mere, ali fokus treba da bude na manjini.

“Oni koji organizuju žurke, spektakle, sa ogromnim brojem mladih ljudi ne smeju to više da rade. Mere moraju da se poštuju, a sve koji to ne čine treba zatvoriti”, rekao je Tiodorović.

Dodao je da je lično protiv obaveznog nošenja maske na otvorenom za sada, pošto je Miholjsko leto i lepo vreme, ali da će se videti da li će se to uvoditi kada zahladni.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More