Poslednje korona brojke: U Srbiji od juče 416 novozaraženih, preminulo još dvoje

48

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji su testirane 6.715 osobe, njih 416 bilo je pozitivno, dok su nažalost, preminule dve osobe.

“Eksplozija” korona virusa u zemljama regiona

 

Podsetimo, juče smo oborili crni rekord, odnosno zabeležili najviše novozaraženih za 24 časa od počekta epidemije korona virusa u Srbiji – čak 512. Najviše što smo pre toga imali bilo je u piku drugog talasa – 26. jula registrovano je 467 pozitivnih na kovid 19. Juče smo na respiratorima imali 27 pacijenata. I tu je primetan blagi porast, s obzirom na to da je nekoliko dana pre toga ta cifra bila oko 22.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji, danas je zasedao Krizni štab za borbu protiv korona virusa. Očekivalo se da budu donete nove mere, ali je nekon sednice dr Srđa Janković, član Kriznog štaba, izjavio da novih mera nema, niti će neke biti pooštrene, već da mora da se ide na oštriju primenu postojećih i na kažnjavanje.

Takođe, kako smo saznali, upravo zbog toga Skupština Srbije će već na prvoj sledećoj redovnoj sednici usvojiti izmene i dopune određenih zakona. Tako bi se ubuduće nenošenje maski, u zatvorenim prostorima, kažnjavalo sa 5.000 dinara, ali na licu mesta, bez sudskog procesa kao što je trenutno slučaj.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More