Slučaj nestalih beba u Srbiji vodi i do SAD: Amerikanka priznala da je kupila srpsku devojčicu za 10.000 dolara!

Foto: Pixabay
545

Amerikanka Sandra Rajs se uključila uživo u program na srpskoj televiziji i priznala da je 1998. godine u Srbiji, sa svojim suprugom, ”usvojila” devojčicu Olju.

-Moje ime je Sandra, javljam se iz SAD. Godine 1998. moj suprug i ja smo usvojili devojčicu Olju iz Beograda- ovako je započela Sandra.

Foto: Youtube/printscreen

Ona je u emisiji na televiziji Hepi objasnila proceduru usvajanja deteta koje je rođeno 1994. godine.

Kako je Sandra Rajs navela, usvajanje su ugovorile legalne agencije za posredovanje iz Kalifornije koja im je obezbedila sve kontakte, a na njoj i njenom suprugu bilo je da se samo nađu na aerodromu sa srpskim doktorom D. S.

– On nas je dočekao u svom “jugu” i povezao u svoj stan gde smo odseli ceo boravak. Morali smo da mu plaćamo 200 dolara dnevno kako bi nas vozio gde treba, spavanje u njegovom stanu i po jedan obrok svako veče. U njegovom stanu smo upoznali njegovu suprugu koja je kuvala za nas. Provodili smo zajedno svako veče, nismo nigde izlazili. Uveče smo gledali serije, sećam se i da su imali i ptice u tom stanu – kaže Amerikanka i tvrdi da je srpski doktor direktno posredovao u nelegalnom usvajanju devojčice iz Beograda.

Kako je istakla, svakog dana su morali da idu na neko drugo mesto. U pisanoj izjavi je navela da su 10.000 evra dali advokatici “na ruke”.

– Za to smo joj platili 10.000 dolara u novim novčanicama od po sto američkih dolara. Ona je nabavila papirologiju i ugovorila zvanično preuzimanje deteta. Kada je sve završeno, vratili smo se kod doktora koji nas je povezao na aerodrom. Vratili smo se kući sa našom malom Oljom. Sve detalje sam istakla u pismu majkama nestale dece u Srbiji, tako da mogu da odgovore na ostala pitanja – istakla je Sandra.

Ona je dala pismenu izjavu kod notara u Njujorku, a koja je potom poslata “Udruženju roditelja nestalih beba”, gde je prevedena na srpski.

U pismu koje je poslala majkama nestale dece stoji da je sve, celokupna procedura usvajanja trajala oko 8 dana, kao i da je beba Olja nekoliko dana provela u stanu navedenog doktora. Na osnovu dogovora, Sandra i njen muž su dali 10.000 dolara advokatici, i dodatnih 1.000 dolara donaciju za Zvečansku. Doktoru su platili 2.800 dolara, napisala je u pismu Amerkanka.

Gosti emisije su bili Ana Pejić, sekretar “Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine” i žena kojoj je ukradena beba, Vladimir Čičarević iz “Udruženje roditelja ukradenih beba”, kao i dve majke koje sumnjaju da su im ukradene bebe – Julijana Dimitrijević i Cana Jović.

Sandra Rajs je dala pismenu izjavu kod notara u Njujorku, a koja je potom poslata “Udruženju roditelja nestalih beba”, gde je prevedena na srpski, objasnila je Ana Pejić, sekretar Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine.

Ana Pejić je dodala da je ovaj par još u Americi za ceo postupak dao još 14.000 dolara, te da je sve koštalo oko 30.000.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More