Srpkinje najbogatije naslednice u Engleskoj

Foto: Instagram/printscreen
73

„Srbin je opljačkao Srpkinju“ bio je jedan od naslova prošle nedelje u britanskim medijima. Vest se odnosi na saopštenje italijanske policije da je u Rimu priveden Jugoslav Jovanović, kao organizator provale u kuću Tamare Ekslton, ćerke srpske milijarderke Slavice Radić Ekslton iz Londona.

Naime, zbog sumnje da je ovaj “kralj provala” u Londonu organizovao pljačku kuće Tamare Eklston, najstarije ćerke bivšeg vlasnika “Formule jedan” Bernarda Barnija Eklstona i Slavice Eklstone, u Italiji je uhapšen Jugoslav Jovanović (23), poreklom iz Srbije. Policija u Rimu tvrdi da je Jovanović koristio lažna dokumenta i da je bio na čelu bande koja je 13. decembra prošle godine ušla u Tamarinu kuću u najluksuznijoj četvrti Londona i odnela iz sefa nakit i satove, dok je vlasnica bili na odmoru u Laponiji.


“Jovanović je bio „mozak operacije”, a njegovi saučesnici su Danijel Vuković iz Hrvatske, Marija Mestar iz Rumunije i njen sin Emil Sevastru, kao i italijanski državljani Alesandro Malteze i Alesandro Donati. Pljačka je izvršena tako što su trojica muškaraca ušla u kuću kroz prozor u prizemlju, dok je četvrti čuvao stražu. Uspeli su da dođu do sobe sa četiri sefa, jer je alarmni sistem navodno bio ugašen. Sve dragocenosti iz jednog od sefova spakovali su u „luj viton” torbu. Rumunka lopov je prva uhvaćena, jer je objavila „selfi” na „Fejsbuku” sa „luj viton” torbom i minđušama Tamare Eklston”, tvrdi italijanska policija.

Sud u Londonu utvrdio je, međutim, da ukradene Tamarine dragocenosti vrede 20 miliona evra, dok Eklstonova tvrdi da je reč o 60 miliona. Plen provalnika još nije pronađen, pa se sumnja da je zlato pretopljeno a da su satovi prodati na crnom tržištu u Italiji.

Ovo nije prvi put da se porodica Eklston našla na meti lopova. Londonska policija je proletos u Engleskoj uhapsila još troje osumnjičenih za tu provalu, ali ih je pustila, je nije bilo dokaza da su i oni pokrali Tamaru Ekston. Mlađa ćerka Petra Ekston i njen bivšui muž Džejms Stant tvrdili su 2017. da su bili žrtve pljačke “teške” 107 miliona evra u njegovoj kući u Belgraviji u Londonu. Međutim, policija je nekoliko meseci kasnije okončala istragu, ali niko nije uhapšen. A 2010. godine Tamarin i Petrin otac Berni Eklston opljačkan je. Lopovi su mu oteli nakit vredan 238.000 evra.


Dve mlade Engleskinje srpske krvi Tamara i Petra Ekslton su ćerke srpske milijaderke Slavice Radić Eklston, poreklom iz Maglaja, koja se 1984. udala za Bernija Eksltona. Slavica je rođena 1958. godine u Rijeci u porodici banjalučkih Srba. Odrasla je i školovala se u Maglaju, Banja Luci i Rijeci. Sedamdesetih godina odlazi u Milano, gde je radila kao maneken.

Kao model kompanije “Armani” upoznala je 1982. na trkama “Formule jedan” u Monci vlasnika Bernija Eklstona i udala se za njega. Prešla je da živi u Englesku i rodila dve ćerke, Tamaru 1985, a Petru 1988. godine. Majka Slavica im je na rođenju dala srpska imena. Kako je Tamari i Petri Eklston majka Srpkinja sa pravom možemo da tvrdimo da su ove dve dame rođene u londonu Engleskinje srpske krvi.
Slavica Ekston je u braku sa Bernijem postala devedesetih suvlasnik “Formule 1”, ali i vlasnica modne industije, modnih kuća i trgovinskih centara u Velikoj Britaniji. Kada se razvela 2009. godina od Bernija Eklstona nasledila je 1,2 milijarde funti, skupu vilu u Londonu, deo porodičnog biznisa i starateljstvo nad ćerkama.


Vremenom majka Slavice je u svoje poslove modne industrije, studija za kreiranje mode, nakita i kompaniju za trgovinu nekretninama uključila i svoje ćerke Tamaru i Petru kao partnere, ali i kao naslednice. Sve tri su bile vlasnice promoterske kompanije, kao i 85-metarsku jahtu “Petra” vrednu 75 miliona funti, avion “falkon” od 12 miliona funti, kao i hotel u Geštadu.

Tamara Eklstone se osamostalila u biznisu i postala vlasnica modne kuće i autor rialiti tv programa „Tamarin svet“ u Engleskoj. Još kao devojka pokazivala je interesovanje za majčin zavičaj, za Beograd i Srbiju. Sa majkom Tamara je više puta posećivala ujaka u Beogradu. Godine 2009. Tamara Eklston je u Beogradu kupila stan za 300.000 evra i tako postala Beograđanka.

Mlađa ćerka srpske milijarderke Petra Eklston je danas zvanično vlasnica modnog studija i nekoliko tržnih centara u Engleskoj. Samo jednom je dolazila u Beograd.

 

View this post on Instagram

 

Beautiful mumma @petraecclestoneofficial

A post shared by Tamara Ecclestone Rutland (@tamaraecclestoneofficial) on


Dok Slavicina starija ćerka liči na majku i fizički i psihički, mlađa Petra liči više na oca i veliki je ljubitelj trošenja porodičnog blaga. Venčanje sa prvim suprugom Džemsom Stantom u Italiji 2011. godine platila je 12 miliona evra. Prilikom njenog razvoda sa prvim suprugom javnost je obaveštena da su njih dvoje delili imovinu vrednu 6,1 milijardu evra. A venčanje i svadbeno veselje 2019. godine u Meksiku za drugog muža Sema Palmera koštali su 17 miliona evra.

Tamara i Petra su dve srećne majke. Tamara Eklston ima ćerku Sofiju, a Petra iz dva braka čak četvoro dece Laviniu, Endrjua, Džejmsa i ćerkicu Emu Palmer.

Dve Srpkinje, Tamara i Petra Eklston su danas najbogatije mlade dame u Engleskoj, a ujedno i najbogatije naslednice imovine, koju poseduju njihov otac Berni Ekslton i majka Slavica Radić Eklston.

Marko Lopušina

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More