Grenel sa srpsko-američkom zajednicom o vitalnim pitanjima, prisustvovaće i liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju (FOTO, VIDEO)

Foto: Serbian Radio Chicago
103

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, koji boravi u poseti lokalnoj srpskoj zajednici u Viskonsinu, u subotu se obratio na skupu u američko-srpskoj sali, u organizaciji Republikanske stranke iz Milvokija i Inicijative “Srbi za Trampa 2020” uz kongresmena Brajana Stejla.

Grenel se privatno sastao i sa uvaženim predstavnicima srpsko-američke zajednice iz Čikaga i Milvokija, gde je bilo reči o skoro potpisanom sporazumu u Beloj kući, o implementaciji sporazuma i planovima za budućnost, kao i vitalnim pitanjima koja se tiču Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja, saopšteno je iz Inicijative “Srbi za Trampa 2020”.

Foto: Serbian Radio Chicago

U petak Grenel je održao govor u sklopu okruglog stola na kome je učestvovala i srpsko-američka zajednica na kome se razgovaralo o značajnoj ulozi policije u američkom društvu, nedavnim nemirima koji su zahvatili pojedine gradove u Viskonsinu, i o podršci organima javnog reda i mira.

Foto: Serbian Radio Chicago

Predsednica i pokretač Inicijative “Srbi za Trampa 2020”, Olga Ravasi rekla je da su oni ravnopravni građani SAD i smatra da je pitanje javnog reda i mira, bezbednosti porodica i mesta poslovanja od egzistencijanog značaja za celo društvo.

Foto: Serbian Radio Chicago

“Velika nam je čast i od istorijskog je značaja da smo zajedno u ovoj kampanji sa ambasadorom Grenelom, što utvrđuje naš položaj i konsoliduje sjajnu i konstruktivnu komunikaciju i saradnju koju imamo. Verujemo u pobedu i nastavak saradnje, jer se i Predsednik Tramp i ambasador Grenel zaista postavljaju kao vrhunski prijatelji i partneri. Mi to cenimo i činimo sve što je do nas za ove istorijske izbore”, rekla je Ravasi.

Nakon okruglog stola, predstavnici inicijative su u petak prisustvovali i privatnoj donatorskoj večeri sa Grenelom i uticajnim republikancima iz Viskonsina, navodi se u saopštenju.

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, objavio je na svom Instagramu profilu da je u subotu posetio lokalnu srpsku zajednicu u Viskonsinu, u okviru kampanje Inicijative “Srbi za Trampa 2020”, a organizatori najavljuju da će danas prisustvovati liturgiji u crkvi Svetog Save u Milvokiju.

“Danas (subota) sam u Srpskoj kući u Milvokiju, Viskonsin – i ovi Amerikanci gore od želje da glasaju za Donalda Trampa”, napisao je Grenel na Instagramu uz fotografije sa događaja.

Inicijativa “Srbi za Trampa 2020.” najavila je da će Grenel danas prisustvovati liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju.

To je objavljeno na Fejsbuku Inicijative, uz konstataciju da su “američki” Srbi ponosni što će im se Grenel pridružiti na nedeljnoj liturgiji u crkvi Svetog Save.

Starešina hrama Svetog Save u Milvokiju, otac Dragan Veleušić, kaže da će Grenel danas prisustvovati liturgiji u toj crkvi i posle njenog završetka razgovarati sa predstavnicima srpske zajednice u SAD.

Kako kaže, počastvovani su Grenelovim dolaskom i što se takav sastanak održava baš u glavnom i najvećem gradu Viskonsina u kome je srpska zajednica najbrojnija, iako je odluka najverovatnije deo predizborne kampanje.

Hram SPC koji će posetiti Grenel jedan je od najlepših u čitavoj srpskoj dijaspori, izgrađen je 1956. godine u srpsko-vizanijskom stilu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More