Grenel na liturgiji u hramu Svetog Save, preneo Srbima Trampove reči, dobio poseban poklon (FOTO)

FOTO TANJUG/ SRBI ZA TRAMPA/ OLGA RAVASI
130

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel prisustvovao je danas liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju koju je služio starešina hrama, protojerej stavrofor Dragan Veleušić.

FOTO TANJUG/ SRBI ZA TRAMPA/ OLGA RAVASI

Grenelovu posetu hramu organizovala je inicijativa “Srbi za Trampa”, kao i njegove jučerašnje susrete sa predstavnicima srpske zajednice iz dve savezne države – Viskonsin i Ilinois, tokom koje je Srprskoj zajednici preneo i poruku predsednika Donalda Trampa.

Grenel objavio fotografije sa starešinom Hrama Sv. Save

Grenel je objavio fotografiju današnjeg susreta sa starešinom hrama Svetog Save u Milvokiju, protojerejem stavroforom Draganom Veleušićem.

Grenel je na svom Instagram nalogu objavio i fotografiju na kojoj mu protojerej poklanja knjigu posvećenu istoriji Srpske pravoslavne crkve u severnoj Americi.

“Danas sam bio gost u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Save u Milvokiju, Viskonsin. To je jedna od najlepših crkava koje sam ikada video. A mogao sam i sa članovima crkve da razgovaram o važnosti izbora”, napisao je Grenel uz fotografije.


Predstavnica Srbi za Trampa 2020 Olga Ravasi za Tanjug kaže da je “za danas bila predviđena samo poseta crkvi, čime je, krunisan uspešan vikend sa Ambasadorom Grenelom”.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici “SERBS for TRUMP 2020” Grenelu je uručen tradicionalni poklon – flaša šljivovice.


Podsetila je da je sastanak sa srpskom zajednicom bio predviđen nakon liturgije, ali da je zbog jako fluidnog rasporeda održan juče.

“I predsednik Tramp je juče došao u Viskonsin i ide se dalje, privatni zajednički sastanci su održani u petak, a najvažniji sa istaknutim predstavnicima zajednice u subotu”, rekla je ona.

Grenel je inače tokom jučerašnjeg razgovora sa predstavnicima srpske zajednice u “srpskoj kući” preneo Trampove reći da je sporazum iz Vašingtona bio težak i da su uzbuđeni zbog njegove primene, ali i mišljenje da politika oko Kosova Trampovog protivkandidata na izborima 3. novembra Džoa Bajdena, neće ići u željenom pravcu.

TANJUG/SERBIAN RADIO CHICAGO

“Znamo tačno gde će Bajdenova administracija ići to je pravac koji ne želimo”, rekao je Grenel i dodao da je Bela kuća ponosna što je dve strane dovela za sto da pričaju o ekonomiji, upravo onome što Tramp zna najbolje.

Podsetio je na poziv predsednika Srbije Aleksandar Vučić upućen Trampu da poseti Beograd i da je Tramp odgovorio da će ići kao predsednik, kada ponovo pobedi.

“On je da sada radio za vas, i sada je vreme da radite za njega”, poručio je Grenel i pozvao američke Srbe da glasaju, jer kako je rekao “vi možete napraviti razliku”.

TANJUG/SERBIAN RADIO CHICAGO

Tokom privatnih sastanaka sa predstavnicima srpsko-američke zajednice iz Čikaga i Milvokija, Grenela i srpske zajednice bilo je reči i o planovima za budućnost, kao i vitalnim pitanjima koja se tiču Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja.

Srbi za Trampa:Izuzetna čast da ugostimo Grenela u Milvokiju

Inicijativa “Srbi za Trampa” saopštila je večeras da je izuzetno počastvovana što je imala priliku da ugosti specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ricarda Grenela u hramu Svetog Save u Milvokiju.

“Zahvaljujemo ambasadoru i predsedniku Trampu na ljubaznosti, prijateljstvu i posvećenosti našoj srpsko-američkoj zajednici”, poručili su oni i najavili punu podršku izboru predsednika Donalda Trampa.

Hram SPC koji danas posetio Grenel među najlepšim je u čitavoj srpskoj dijaspori, izgraden je 1956. godine u srpsko-vizanijskom stilu, unutrašnjost mu je prekrivena mozaicima, rađenim 35 godina, vrednim više od tri miliona dolara. Mediji su ih svrstali među najopsežnije u SAD.

Starešina hrama otac Dragan Veleušić rekao je za Tanjug da su počastvovani Grenelovim dolaskom i što se sastao sa predstavnicima ”američkih” Srba, baš u glavnom i njavećem gradu Viskonsina u kome je srpska zajednica najbrojnija, u okviru predizborne kampanje kojoj je juče prisustvovao i predsednik SAD Donald Tramp.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More