Od sutra strogi karantin za stanovnike ovog dela Bavarske! Odluka zbog naglog skoka broja zaraženih!

(AP Photo/Martin Meissner)
448

Stanovnici Bavarske, zbog velikog broja zaraženih u toj oblasti, od sutra mogu da izlaze iz svojih domova samo zbog opravdanih razloga, a škole i vrtići biće zatvoreni na dve sedmice, saopštili su zvaničnici.

Strogi karantin za stanovnike oblasti Rotal-In u kojoj živi 120.000 ljudi, je drugi po redu karantin u Bavarskoj, nakon Berhtesgadenera u kojem je policijski čas proglašen od 20. oktobra.

Zvaničnici Rotal-Ina saopštili su da su odluku o policijskom času rešili da uvedu zbog naglog skoka broja zaraženih koji je veći od 200 na 100.000 stanovnika.

Kancelarka Angela Merkel rekla je da želi da izbegne drugi potpuni karantin za celu zemlju koji bi dodatno ugrozio oporavak nemačke ekonomije i apelovala na građane da smanje fizičke kontakte i putovanja svedu na minimum.

Epidemiološka situacija u Nemačkoj ipak je manje ozbiljna nego u nekim drugim velikim evropskim zemljama, kao što su to, na primer, Velika Britanija, Francuska, Španija. Francuska, koja je uvela policijksi čas u svim većim gradovima, u nedelju je zabeležila više od 52.000 obolelih za 24 sata.

U bavarskom okrugu na granici sa Austrijom od danas ograničenje kretanja: Zatvaraju škole, vrtiće…

Merkelova upozorila: “Ovaj rast mora biti zaustavljen. Situacija je veoma dramatična”

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More