Matica i dijaspora – prvi korak ka boljoj saradnji, anketa srpskog naroda širom sveta

Foto: Pixabay
116

Komunikacioni centar za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, pokreće veliko istraživanje usmereno na ideje o povezivanju dijaspore i matice.

Istraživanje će se obaviti putem Interneta, a biće anketirano više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta, saopštila je Teslina naučna fondacija.

Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice od istraživanja očekuje da pravilno definiše probleme i predloži moguća rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta sa maticom.

Teslin Narod, autor samouki srpski slikar Zoran Anđelković, član TNF

Svi zainteresovani mogu samostalno popuniti posebno osmišljen i dizajniran upitnik na adresi www.teslinnarod.com.

Popunite anketni formular ako ste iz dijaspore ili ako ste iz matice. Pomozete nam da istraživmo našu srpsku dijasporu i našu otadžbinu, poručuju iz ove organizacije.

Predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Tesline naučne fondacije (TeslaTalk.TV, Zoom video konferencije, socijalne mreže).

Neki od njih će biti intervjuisani u okviru projekta “Teslin narod”, u nastavku dokumentarnog serijala, pod istim imenom, čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.

Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More