Patrijarh Irinej o mitropolitu Amfilohiju: “Ovo je jedan od najtužnijih dana za našu Crkvu. Otišao je jedan dobar čovek i vrstan teolog”

AP Photo/Darko Vojinovic
62

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas da smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u istoriji Srpske pravoslavne crkve i da je srpski narod ostao bez jedne velike ličnosti.

“Ovo je jedan od najtužnijih dana za našu Crkvu. Veliki gubitak i velika žalost. Otišao je jedan dobar čovek i vrstan teolog. Nismo to očekivali, nadali smo se će sve biti dobro završeno. Neka mu Bog da večno blaženstvo. Lišeni smo velike ličnosti”, rekao je patrijarh Irinej za portal Nova.rs.

FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u kliničkom centru u Podgorici nakon borbe sa korona virusom.

Matija Bećković: Bog ga je pozvao u isti dan kad i Svetog Petra i vladiku Rada

Pesnik i akademik Matija Bećković duboko je potresen zbog smrti mitropolita Amfilohija, pišu Novosti.rs.

Bećković je za “Novosti” drhtavim glasom samo kratko rekao:

– Bog ga je pozvao u isti dan kad i Svetog Petra i vladiku Rada. Mi plačemo a on se raduje.

Preminuo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Vučić uputio telegram saučešća patrijarhu i SPC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća patrijarhu srpskom Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

“Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo primili vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija. Izražavamo iskreno saučešće i molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju”, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Izvor Tanjug, Novosti.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More