Ponovo oboren rekord u Srbiji, bližimo se brojki od DVE HILJADE

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
50

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.817 ljudi, a od posledica zaraze preminulo je još 6 osoba. Testiran je 9.531 uzorak.

Sve je više nosilaca infekcije, a nadležni upozoravaju na zanemarivanje blagih simptoma zaraze.

Direktorka Instituta “Batut” Verica Jovanović kaže da je ove nedelje registrovano tri puta više novozaraženih nego prošle i da se bolnički kapaciteti pune. Ističe da nije prošlo vreme teških kliničkih slika kada je u pitanju kovid 19 i apelovala da budemo lični kontrolori u sprovođenju mera.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da za sada nema razloga da se sa kombinovane pređe na onlajn nastavu i dodao da će se pratiti situacija sa koronavirusom i da će, u dogovoru sa Kriznim štabom, Vlada doneti odgovarajuće odluke.

Povećava se broj zaraženih zdravstvenih radnika u Urgentnom prijemu šabačke bolnice. Koronavirusom je zaraženo šest lekara i četiri medicinske sestre. Celo odeljenje je dezinfikovano, a po nalogu Zavoda za javno zdravlje, svi zaposleni u toj službi će biti testirani.

Najviše je zaraženih u Rasinskom okrugu od početka jesenjeg talasa koronavirusa. Prema rezultatima testiranja koja su pristigla u Zavoda za javno zdravlje u Kruševacu u protekla 24 časa u Rasinskom okrugu infekcija je potvrđena kod 40 osoba. Najviše novoobolelih – 19 je iz Kruševca.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More