Srpski studenti osmislili LETELICU BUDUĆNOSTI, svet nagradio OSU na međunarodnom takmičenju

Foto: RTS printscreen
37

Letelica OSA projektovana je da koristi prednosti vertikalnog poletanja i sletanja, a zatim da pređe u horizontalni let uz visok nivo energetske efikasnosti. Konstruisao je tim „Beoavia“ studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu, a osvojila je treće mesto na prestižnom međunarodnom takmičenju.

Na takmičenju “New Flying Competition 2020”, koje je održano pod pokroviteljstvom „Erbasa“, tim studenata Mašinskog fakulteta „Beoavia“ osvojio je treće mesto u konkurenciji sedam univerzitetskih timova iz Nemačke, Finske, Meksika i Kine, koji su se kvalifikovali u finale takmičenja, od ukupno prijavljenih 50 timova iz celog sveta.

„Pored velikog inženjerskog poduhvata, ovo je i najveće i najprestižnije takmičenje u vazduhoplovstvu što se tiče studenata jer su potrebna velika finansijska sredstva“, istakao je student master studija David Cvetković, član tima „Beoavia“.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More