Najgori dan za Srbiju! Nikad više novozaraženih, u beogradskim bolnicama još samo 300 slobodnih mesta

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
79

Za poslednja 24 časa na koronavirus je u Srbiji pozitivno još 2.412 osoba, testirano je 12.617. Preminulo je šest građana. Na respiratorima je 43 osobe.

U poslednja 24 časa nešto manje od 400 kovid pozitivnih pacijenata moralo je da bude zadržano na bolničkom lečenju. Od toga je oko 150 u – Beogradu, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

“Od petka ćemo morati KBC Dragiša Mišović opet ceo da vratimo u kovid sistem, a posle toga, u roku od dva dana i KBC Zemun”, izjavio je Lončar nakon sastanka.

Kako je istakao, u Beogradu ima još oko 300 mesta u bolnicama, “za danas i sutra”.

“Alarmantno je u Kraljevu, gde je bolnica na ivici da cela pređe u kovid sistem”, rekao je ministar zdravlja.

On je uppozorio da preti opasnost da zbog velikog dnevnog broja prijema kovid pacijenata u bolnice, da preti opasnost da se iscrpe kapaciteti zdravstvenog sistema, jer ne postoji neograničen broj obučenog zdravstvenog osoblja.

Lončar je, posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, kazao da je u protekla 24 sata primljeno nešto manje od 400 kovid pozitivno na lečenje, a od tog broja najmanje oko 150 je moralo da se smesti u Beogradu.

***

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da je 250 zdravstvenih radnika zaraženo virusom korona.

Od tog broja, manje od 30 zdravstvenih radnika je na bolničkom lečenju, dodao je Lončar.

“To je mnogo bolje nego u dugim zemalja, ali mi nismo zadovoljni ni kada nam je jedan zdravstveni radnik zaražen”, rekao je Lončar.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More