Trampove pristalice na ulicama Vašingtona, policijski kordon razdvaja od protivnika u crnom, predsednik SAD poslao poruku (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/John Locher
251

Hiljade pristalica predsednika SAD Donalda Trampa okupile su se u centru Vašingtona protestujući zbog izbornih rezultata.


Kako izveštava CNN, mnogi od prisutnih nemaju masku za lice, a na protestima u Vašingtonu i drugim gradovima okupljene su pprisgtalice Trampa, ali i istaknuti članovi ekstremne desnice, poput Aleksa Džonsa, poznatog teoretičara zavere u SAD, ili samoproklamovanog američkog nacionaliste Nikolasa Fuentesa.

Oni koji su se okupili nekoliko sati pre početka događaja bili su uzbuđeni kada je pored njih prošla kolona automobila predsednika Trampa, a neki su potrčali prema njegovoj limuzini dok je prolazila.

Sukobi između pristalica i protivnika Donalda Trampa izbili su na protestu u Vašingtonu „Marš miliona“, a policija razdvaja sukobljene strane.

Trampovi protivnici odeveni u crno prvo su se verbalno sukobili sa njegovim pristalicama, a onda je počelo i guranje i udarci.

​Policija je razdvojila dve strane i postavila kordon.

Predsednik SAD poručio je svojim pristalicama da će zajedno pobediti.


​Američki mediji objavili su da su se sa Trampovim pristalicama sukobili pripadnici levičarske grupe “Odbij fašizam”.

Događaji, koji su odvojeni, identifikovani su na društvenim mrežama pod različitim nazivima, poput „Stop krađi“, „Marš za Trampa“ i „MAGA Milion Marš“. Očekuje se da će neki od demonstranata kasnije prošetati do Vrhovnog suda.

Okupljeni s druge strane, demonstranti protiv Trampa mahali su natpisima poput „Glasali smo – otpušteni ste“.

Za jedan od događaja izdata je dozvola Službe nacionalnog parka, čiji su organizatori rekli da bi moglo da prisustvuje 10.000 ljudi, ali nije jasno koliko će se ljudi zaista pojaviti.

Tramp je tvitovao da ga je obradovalo da vidi proteste protiv izbornih rezultata, kao i da bi mogao da navrati da „se javi“, ali u njegovom rasporedu za danas o tome nema pomena.

Bilo je i drugih pro-Trampovih protesta širom zemlje otkako je Bajden proglašen za pobednika 7. novembra, ali oni su bili mali i protekli su uz manje incidente, navodi Rojters.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More