U Austriji stanje zabrinjavajuće, brzo se pune intenzivne jedinice, zaražava se i medicinsko osoblje

(AP Photo/Ronald Zak)
355

U državnim bolnicama u Beču na odeljenjima intenzivne nege broj slobodnih kreveta pao je na svega dva i situacija je dramatična.

Prema pisanju bečkog dnevnika “Kronen cajtung”, u utorak je od ukupno 150 kreveta na intenzivnoj nezi 148 bilo popunjeno. I u drugim pokrajinama stanje je zabrinjavajuće i to ne samo zbog brzog punjenja intenzivnih jedinica, već i zbog toga što se korona virusom zaražava sve više medicinskog osoblja.

U bolnicama pod upravom grada Beča trenutno je 197 zaposlenih zaraženo korona virusom, što je, kako prenosi agencija APA, mali broj, imajući u vidu da glavni grad Austrije raspolaže sa oko 30.000 osoba zaposlenih u zdravstvu.

Što se kapaciteta na intenzivnoj nezi tiče, iz Beča poručuju da postoji mogućnost proširenja, ali uz sukcesivno odlaganje planiranih operacija. Pored toga, u Beču i bolnice pod upravom crkve i privatne bolnice imaju raspoložive kapacitete.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More