Pogoršano zdravstveno stanje patrijarha Irineja

Foto: Tanjug
43

Danas je došlo do pogoršanja opšteg stanja patrijarha srpskog Irineja, kao posledica COVID 19, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Patrijarh je ponovo imao visoku temperaturu, srčani problemi su sve izraženiji, a ima i edem pluća.

Ovo je potvrdila i SPC.

Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara prati opšte i kliničko stanje patrijarha. O zdravstvenom stanju patrijarha javnost će biti i na dalje izveštavana – navodi se u saopštenju, koje potpisuje konzilijum lekara.

Patrijarh je u Vojnoj bolnici na Karaburmi od 5. novembra, gde je primljen nakon pozitivnog nazofaringalnog brisa na koronavirus radi praćenja i lečenja.

Konzilijum lekara specijalica svakodnevno prati zdravstveno stanje njegove svetosti na Vojnommedicinskom centru Karaburma.

SPC je 4. novembra, tri dana posle sahrane mitropolita Amfilohija u Podgorici, saopštila da je patrijarh pozitivan na koronavirus i primljen u specijalnu KOVID bolnicu, ali da nema simptome i odličnog je opšteg stanja.

– Patrijarh Irinej se oseća dobro i nema ozbiljnih tegoba nakon što je otkriveno da je zaražen – rečeno je tada iz crkvenih izvora.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More