Patrijarh Irinej na aparatima, bore mu se za život

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
153

Iako su neki mediji danas preneli da je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej preminuo, ta vest nije tačna.

Patrijarh je u izuzetnio teškom stanju i trenutno je priključen na aparate za održavanje rada vitalnih organa, rečeno je za TV Prvu iz Patrijaršije.

SPC je na svom sajtu jutros objavio da je stanje patrijarha SPC pogoršano, usled obolevanja od koronavirusa, kao i da se on od trenutka od kada mu je ustanovljeno prisustvo virusa kovid-19, nalazi u Vojnoj bolnici Karaburma. O njegovom zdravkju, kako je objavljeno na sajtu SPC, osim srpskih lekara, brinu i ruski.

Nekoliko sati kasnije neki mediji su preneli da je patrijarh preminuo, da bi potom ta vest bila povučena.

Do sada je bilo nekoliko infromacija vezanih za zdravstveno stanje patrijaha, jedna od njih je bila i da mu se stanje pogoršalo, a zatim, da podsetimo, konzilijum lekara je u utorak, posle uvida u opšte stanje u dosadašnji tok lečenja, zaključio da su do sada sprovedene mere lečenja dovele do stabilizacije hronične srčane slabosti.

Međutim došlo je to preokreta situacije i patrijarhu je noćas pao nivo kiseonika u krvi, a stanje mu se pogoršalo.

Srpski patrijarh ima 90 godina, i kako saznaje TV Prva, tegobe koje sada imaju vezuju se iskljujčivo za prisustvo koronavirusa.

Sve dalje informacije o njegovom zdravstvenom stanju će objavljivati Srpska pravoslavna crkva nakon konsultacije sa lekarima koji leče patrijarha.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More