JOŠ JEDAN NOLETOV REKORD: Đoković će postati najdugovečniji vladar svetskog tenisa u istoriji!

foto: Printscreen Youtube
81

Novak Đoković će postati najdugovečniji vladar svetskog tenisa u istoriji već 8. marta 2021. godine!

Đoković je u subotu završio sezonu, porazom u polufinalu Završnog mastersa u Londonu, nakon što ga je savladao Dominik Tim. Time je Novak okončao 2020. godinu, a čak i da ne odigra nijedan meč do početka marta naredne godine, Federerov rekord će biti oboren.

Sada je to postalo sasvim izvesno.

Novak Đoković je nastupom u Londonu zaradio novih 200 bodova, dok je ispadanje Rafaela Nadala u polufinalu učinilo da Španac ne osvoji nijedan novi poen. Time je Srbinova prednost samo nastavila da raste, makar i minimalno. Na kraju 2020. godine, Đoković će u odnosu na Nadala imati 2.180 bodova više, dok je u odnosu na Tima ona čak 2.905 posle njegovog poraza u finalu turnira u Londonu.

Kako je ATP doneo promenu načina bodovanja koja će trajati do 8. marta naredne godine, Đoković će baš tog datuma stići do 311. nedelje na vrhu ATP liste, čime će prestići Federera.

Švajcarac već godinama “stoji” na vrhu sa 310 takvih sedmica, a Đoković će do 301. stići kada se 2020. godina završi.

To znači da će mu biti potrebno još deset nedelja, koje će obezbediti tokom januara i februara 2021. godine. Razlog je taj što jednostavno Novak neće moći da gubi bodove osvojene titulama na ATP kupu, Australijan openu i u Dubaiju.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More