“Ne želim da imam decu”, Milica je još kao tinejdžerka otišla u Ameriku a zbog ove odluke naišla je na osudu u Srbiji!

Foto: PixaBay
597

Kako nećeš da imaš decu? Sa tim pitanjem susrela sam se toliko puta dok sam živela u Srbiji. Osetila sam na svojoj koži ogroman pritisak familije zbog toga što nemam decu. Ali to je moj izbor i ne želim da radim nešto da bih se uklopila u šablon društva – kaže Beograđanka Milica Milošević, koja danas živi u Vašingtonu, gde radi kao analitičar u Svetskoj banci.

Sa 17 godina otišla je u Ameriku da završi četvrti razred gimnazije. Tamo je završila i fakultet, nakon kog se vratila u Srbiju. Radila je u još nekoliko drugih zemalja pre nego što se ponovo vratila u Vašington. Radi posao koji voli, putuje svetom i tamo okolini ne mora da objašnjava svoje najintimnije odluke, piše “Blic Žena”.

– Velika je razlika u shvatanju života bez dece u Srbiji i Americi. Ovde ne postoji toliki pritisak okoline na ženu da mora da bude majka, niti bi Amerikanci davali na značaju tome šta okolina misli i govori o toj temi, kao što je slučaj u Srbiji – objašnjava Milica.

Ne žali što nema decu i smatra da osoba ili par mogu da budu srećni i ispunjeni u životu iako nemaju potomstvo. Važno je samo da su oba partnera jasna u toj nameri i da znaju da dete nije garancija srećnog braka. Da je tako, ne bismo imali sve više razvoda.

Ipak, to ne znači da ne voli decu, a posebno mesto u njenom životu imaju bratanci. Nažalost, žive u inostranstvu, pa nemaju priliku da se često viđaju i zajedno slave važne datume. Takođe, tu su i deca njenih prijateljica, na šta se nadovezalo pitanje – šta pomisli kad uporedi svoj život sa njihovim sad.

– Pomislim da otkako su dobile decu, ne uspevaju dovoljno da se posvete sebi i svojim interesima i da im se ceo život vrti oko dece. Većina njih je nekako izgubila svoju ličnost i pretvorile su se samo u mame, čast izuzecima – kaže Milica.

Za kraj napominje da različiti ljudi imaju različite sudbine i da svako treba da bira ono što misli da je najbolje za njega. Uostalom, kakav je to život ako ga živite po tuđim merilima i očekivanjima?

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More