Obećana zemlja je tamo gde srce vuče, kuvar se iz Amerike vratio u Užice i tvrdi da je život bolji u Srbiji (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen
136

Miloš Pavlović je nakon povrede okončao svoju fudbalsku karijeru, te je rešio da se otisne u beli svet i napusti Užice. Otišao je u Ameriku gde je pokušao da bude fudbalski trener, ali mu to nije uspelo zbog manjka novca.

Potom se okrenuo ugostiteljstvu, počeo je kao perač sudova, završio školu za kuvare i pekao iskustvo rada u tuđini.

Miloš kaže da su ga u italijanskom restoranu, u kojem je radio, smatrali kao člana porodice i da su ga voleli.

-Ali jednostavno nemate beneficije ako se prehladite, ako ne možete da dođete na posao to vam nije plaćeno. Nemate odmor, nemate ništa-, objašnjava kuvar iz Užica.

Nakon godina koje su proveli u Americi Miloš i Marija su zaključili da je obećana zemlja tamo gde ih vuče srce, u Srbiji i Užicu.

Kao diplomirani geograf zaštite životne sredine Marija nije našla posao u struci, ali radi na projektovanju elektroinstalacija.

-Išla bih na posao samo da bih pokrila te troškove vrtića tako da, za sada, Srbija što se tiče odrastanja je mnogo bolja sredina nego Amerika-, naglašava Marija.

Miloš je od juna ponovo Užičanin i namerava da sugrađanima otkrije specifičnosti dalekih kuhinja poput meskičke.

Kaže da su pohovana banana, sir, izblendiran pasulj, dosta drugačiji, ali kad se napravi neki spoj može lepo da se iskombinuje.

A kad sve dobro iskombinuje u hotelu sa četiri zvezdice, Miloš planira da dostigne i one Mišlenove.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More