Beč objavio detalje masovnog testiranja: Kreće od 2.decembra, sprovodiće se na tri lokacije, evo i kako

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ronald Zak
1,216

Nakon odluke austrijske vlade o sprovođenju masovnog testiranja građana na korona virus vlasti pokrajine i grada Beča najavile su takvu akciju od 2. do 13. decembra.

Beč će time prvi započeti masovno testiranje pošto su severne pokrajine najavile da će u akciju krenuti od prvog vikenda u decembru.

Sekretar za zdravstvo Peter Haker rekao je agenciji APA da očekuje učešće maksimalno 1,2 miliona građana Beča.

Masovno testiranje biće, kako je dodao, sprovedeno u saradnji sa vojskom na tri lokacije, a to su dvorana Štathale, Markshale i na sajmištu.

Biće uspostavljeno 300 linija za testiranje po principu “walk in”.

„To odgovara 50 puta većem kapacitetu od aktuelne stanice za testiranje kod nacionalng stadiona, gde postoji samo šest linija za testiranje”, objasnio je Haker.

Po test liniji, prema njegovim rečima, moći će da se testira do 500 osoba dnevno.

Radiće se, kako je najavljeno, antigentest.

Prema odluci vlade ukoliko taj test bude pozitivan biće sproveden i PCR test kako bi se smanjio rizik od pogrešnih rezultata.

Inače, učešće u masovnom testiranju nije obavezno, već se obavlja na dobrovoljnoj osnovi, a ima za cilj da otkrije asimptomatske obolele i time prekine lanac infekcije.

“Od početka pandemije znamo dve stvari”: Kurc o detaljima masovnog testiranja i vakcinaciji

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More