Prva generacija: Radionica srpskog jezika, kulture i istorije u Tel Avivu

Foto: PixaBay
43

Uz druženje dece i roditelja, u petak 20.11.2020. u Ambasadi Republike Srbije u Tel Avivu je prvi put otvorena Radionica srpskog jezika, kulture i istorije. U prvu generaciju upisano je 34 dece u tri grupe, uzrasta od 6 do 17 godina, koje će pohađati popodnevnu nastavu počev od petka, 27. novembra 2020, piše dijaspora.gov.rs.

Na nastavi srpskog jezika, ćiriličnog i latiničnog pisma, kulture, istorije, geografije, izraelsko – srpska deca će naučiti više o zemlji njihovih roditelja i baka i deka. Takođe, obeležavaće se naši praznici, organizovaće se priredbe, kao i izleti u prirodi.

Nastava srpskog jezika kao zavičajnog u Izraelu do sada nije postojala, a imajući u vidu da polaznici imaju skromno znanje srpskog jezika, cilj je da u ovoj godini savladaju osnove srpskog jezika, ćiriličko i latinično pismo. Nastavu vodi nastavnica Jelena Mihailović Rozencvajg. Nastava se sprovodi uz poštovanje mera zaštite u pogledu suzbijanja virusa Covid19.

Izvor dijaspora.gov.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More