Upoznajte humanog Spasoja iz Minesote koji je kupio kuću za lečenje male Anike! Ima lepu poruku za devojčicu kojoj on i supruga pomažu (VIDEO)

Printscreen RTS.RS
456

Akcija prikupljanja pomoći za lečenje dvogodišnje Anike Manić je uveliko u toku. Kada su brat i sestra Miloš i Biljana iz Gornjeg Milanovca ponudili svoju porodičnu kuću na Rudniku da bi se skupila sredstva za Anikino lečenje, bez oklevanja se javio naš čovek iz američke savezne države Minesota – Spasoje Cvijetinović.

Spasoje Cvijetinović rekao je za RTS u razgovoru sa Aleksandrom Žigićem da mu je bilo vrlo emotivno teško kada je video da brat i sestra preko licitacije prodaju kuću za Aniku.

“Nisam razmišljao, znao sam da ćemo nešto da uradimo samo je pitanje bilo koliko možemo da pomognemo. Čuo sam se sa suprugom, dogovorili smo se, nazvao sam putem broja koji su ostavili, dogovorili smo se kako da uradimo”, ispričao je humani Srbin iz Minesote za RTS.RS.

Početna cena kuće na licitaciji je bila 4.000 evra, a Spasoje i njegova supruga odmah su rekli Milošu i Biljani da će dati 8.000 evra.

Spasoje je imao i poruku za malu Aniku:

“Jednog dana ćemo da popijemo kafu na Rudniku u njenoj kući. U tu kuću ćemo verovatno ponekad doći. Trenutno je najbitnije Anikino zdravlje, a kuću ćemo vremenom da renoviramo i sredimo da imamo nekad kad dođemo tokom godišnjeg odmora. Za Anikin 18. rođendan planiramo da tu kuću njoj poklonimo”, ispričao je Spasoje za RTS.

Dvogodišnja Anika Manić boluje od retke bolesti – spinalne muskularne atrofije. Od svog drugog meseca Anika prima terapiju koja može da uspori progres bolesti. Na žalost, njeno disanje je sve slabije i potrebno je više aparata i pomoći da se održi u životu.

Učinio obećano! Spasoje iz Amerike dao 8.000 dolara za lečenje male Anike i kuću kupljenu na licitaciji pokloniće baš njoj

Lek “Zolgensma” koji treba Aniki je najskuplji lek na svetu koji košta neverovatnih 2,1 miliona evra.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More