“Prvi put smo, u novembru, u ponedeljak ispod 3.000”: U Austriji pad novih slučajeva, ali ministar zdravlja ukazuje na oprez

(AP Photo/Ronald Zak)
367

U poslednja 24 sata u Austriji je registrovano 2.748 novih slučajeva zaraze korona virusom i 79 umrlih od posledica zaraze.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober, međutim, ukazuje da se radi o rezultatima testiranja od nedelje, kada je uobičajeno manje testiranja, a i kada privatne laboratorije ne unose svoje podatke.

“Zbog toga se ovaj broj mora obazrivo oceniti. Međutim, prvi put smo, u novembru, u ponedeljak na ispod 3.000”, objasnio je on na konferenciji za štampu.

Anšober je podsetio da je početkom novembra broj novozaraženih u ponedeljak bio na oko 5.500, da bi potom pao na oko 4.500, zatim na 3.100, pa sada na ispod 3.000.

Ukazao je i da je u poslednja 24 sata sprovedeno svega 15.000 testova, što je jasno manje ispod novembarskog proseka koji je na oko 30.000 dnevno, a pojedinim danima bio je i iznad 40.000.

Kazao je da je pozitivno što je registrovano 4.694 novoizlečenih, što je daleko veći broj od novozaraženih.

Ali, ministar dodaje, i dalje raste broj hospitalizovanih kovid pacijenata.

Tako je u poslednja 24 sata hospitalizovano daljih 89 pacijenata, od kojih 10 na intenzivnoj nezi, tako da je ukupan broj pacijenata u intenzivnim jedinicama porastao na 701.

Broj preminulih, kako je naglasio, I dalje je visok, I iznosio je u protekla 24 sata 79.

Ukupan broj preminulih dostigao je 3.184.

“Nalazimo se u poslednjoj nedelji potpunog zaključavanja. Moramo do kraja primeniti sve mere da bi mogli da počnemo sa preduzimanjem obazrivih koraka otvaranja”, objasnio je Anšober.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More