Merkelova u klinču sa premijerima pokrajina, nikako nije za jednu meru koja se tiče proslave Božića

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Probst
153

Kancelarka Angela Merkel se danas usprotivila planovima nekih pokrajinskih vlada da dozvole hotelima da budu otvoreni za porodične posete tokom Božića.

Ona je upozorila da bi pogoršanje situacije u vezi s koronom unazadilo Nemačku, otkrili su učesnici sastanka Hrišćansko demokratske unije, čiji je predsednik Angela Merkel.

Broj inficiranih je danas veći u odnosu na prošli ponedeljak, iako je uveden delimični lokdaun u novembru, a potom je i pooštren.

Merkel i premijeri 16 nemačkih pokrajina su se dogovorili da ublaže neke restriktivne mere kako bi dozvolili porodicama da u najmanjem sastavu budu na okupu tokom novogodišnjih praznika.

Međutim, na onlajn konferenciji sa partijskim kolegama Merkel je rekla da ne razume planove nekih severnih i zapadnih pokrajina, gde je pandemija manje uzela maha, da dozvole hotelima da budu otvoreni kako bi omogućili porodicama da slave zajedno.

Učesnici partijskog sastanka su rekli za Rojters da je Merkelova ovaj potez videla kao izuzetno riskantan, posebno u velikim gradovima i regijama sa visokim brojem obolelih.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More