Jedina SRPKINJA koja Englezima predaje glumu: Fini su prema meni ali ja ipak vidim ZADRŠKU

Foto: PrintScreen/RTS
96

Gošća Beograda, ovih dana u vreme pandemije je Vesna Stanojević, jedina glumica koja Englezima predaje glumu u Londonu. Sa njom je razgovarala Tamara Drezgić, piše “RTS”.

Vi ste jedini stranac koji Englezima predaje glumu…kako to izgleda?

“Šta da Vam kažem, moja percepcija je užasno istančana, svi su oni fini prema meni, ali ja ipak vidim da kod svih dođe do jedne male zadrške u početku…Nakon perioda upoznavanja i saradnje, mi uspostavljamo jednu vezu i kontakt koji je vrlo neobičan i vidim da im prija moja direktnost i otvorenost, jer ja ne zaobilazim puno…oni to rade, puno zaobilaze pre nego što vam zaista kažu šta misle”, kaže Vesna Stanojević.

Šta Vas je naučio život van Srbije, posebno od Engleza?

“Naučio me je, pre svega, da naučim koji je vaš prostor a koji je moj prostor, iako ja volim te spontane razmene i da može biti vrlo zanimljivo ako se otvori mogućnost za takvu jednu razmenu, zatim jednu vrstu discipline, veću nego što je bila kod nas, kao i profesinolnosti.”

Vaša odluka da što više vremena provodite u Srbiji vrlo je emotivna, i privatno ali i poslovno…

“Došla sam do zaključka da sam dala dovoljno prostora toj sredini, Englezima i uopšte strancima, svemu što je meni drugačije, da ih upoznam, da uđu u moj život i da sa njima komuniciram i da to sve ne treba da ima toliko mesta u mom životu, da će to meni biti uvek strano, da ću ja njima uvek biti strana i da je šteta da tu vrstu ulaganja i posvećenosti nemam ovde.

Iskrena da budem, koliko god da sam naučila, a naučila sam puno toga u Engleskoj, mislim da sam propustila dosta toga što nisam bila ovde. Jer, način na koji sam morala da se fokusiram da bi shvatila puno toga o njihovoj kulturi, jeziku, biću, nije mi dozvoljavao da mogu dovoljno da ispratim šta se dešavalo s ljudima ovde i posvetim dovoljno pažnje”, iskrena je glumica.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More