Gužve na granicama ne jenjavaju, kilometarske kolone na izlazima iz Austrije

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC
835

Od jutros su počele gužve na graničcnim prelazima Austrije sa Mađarskom i Slovenijom, preko kojih putuju građani poreklom sa Zapadnog Balkana i Turske, na odmor u njihovu otadžbinu.

 

Kako javlja dopisnik Tanjuga iz Austrije, na graničnom prelazu Nikelsdorf, ka Mađarskoj, u devet sati jutros već se formirala kilometarska kolona i čekanje za prelaz granice je oko dva sata.

 

Na graničnom prelazu Špilheld, sa Slovenijom, čekanje je već sada duže od dva sata.

 

Među putnicima je najviše turskih i naših “dijasporaca”, koji su na put krenuli uglavnom iz Nemačke.

 

U Srbiji od sutra stupa na snagu nova mera, prema kojoj je za ulazak u Srbiju stranim državljanima neophodan negativan PCR test, dok državljani Srbije mogu u zemlju i bez testa, ali ih onda čeka obavezan 10-odnevni karantin, koji mogu da prekinu ako se testiraju.

 

U Austriji je od ponoći na snagu stupio strogi režim ulasla u zemlju, prema kojem svi koji se budu vratili u Austriju iz rizičnih zemalja, moraju u 10-odnevni karantin, koji mogu da prekinu PCR testom tek nakon pet dana izolacije.

 

Austrijska vlada pozvala je ove godine, zbog aktuelen epidemiološke situacije, građane stranog porekla da ostanu u zemlji i odustanu od putovanja, kako bi se izbegao “uvoz” nove zaraze.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More