Srbija oplakuje još jednog lekara i tehničara! Preminuo Marko Bjelica (41) i anesteziolog Nenad Maksimović (37), njegova poslednja objava slama srca (FOTO)

Foto: Facebook/printscreen
302

Prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta bitku sa koronom izgubilo je više od 60 lekara, a među njima je i Nenad Maksimović anesteziolog star 37 godina.

Ovaj mladi stručnjak radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom pandemije koronavirusa bio je angažovan u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”, gde je i preminuo. Vedrog duha, angažovan i željan toga da se ceni njegova profesija.

Pre dva dana priključen je na respirator, ali je na kraju izgubio borbu sa virusom, prenose “Večernje novosti”.

Pre samo malo više od mesec dana dr Nenad je ostavio poruku na društvenim mrežama, po kojoj je jasno koliko se brinuo za kolege i ostale bolesnike koji su se zarazili koronom.

“Bože pomozi , našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju !
Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima , SPASI IH ! 🙏
Pomolimo se svi ! AMIN +++”, stoji u njegovoj objavi.


Letos, dr Nenad je u nekoliko rečenica na društvenoj mreži Fejsbuk opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, borbu pacijenata, apelovao je na ljude da se čuvaju i davao podršku svim svojim pratiocima.


Brojne kolege i prijatelji oprostili su se na društvenim mrežama od mladog kolege.

I bolnica “Bežanijska kosa” ostala bez kolege

Medicinski tehničar, Marko Bjelica (41), koji je radio u crvenoj zoni KBC “Bežanijska kosa” i lečio obolele od korona virusa, preminuo je nakon višednevne borbe sa kovidom, piše Blic.

Bjelica je lečio zaražene tokom protekle godine i bio je jedan od heroja u ovoj bolnici, ali na kraju se i sam zarazio.

– On je bio i radnik, ali i čovek za primer. Uložio je ogroman napor u lečenje obolelih, ali i u pomaganju svim kolegama koji su radili sa njim. Nažalost, nije izdržao, lečio se dugo i na intenzivnoj nezi i nije se izborio – rekao je njegov kolega, doktor iz crvene zone, Slobodan Klašnja.

Kako doktor navodi, Marka su svi voleli “200 posto”, nikome se nikada nije zamerio i siguran je da za njega svi imaju samo reči hvale.


– Ne govorim ovo što je on bio ujedno i moj prijatelj i što je preminuo, ali stvarno je bio izuzetan čovek. Svi mnogo žalimo za njim – rekao je doktor Klašnja.

Njegove kolege iz bolnice objavile su umrlicu sa propratnim tekstom u čast heroja Marka Bjelice.

– Bila je privilegija poznavati te i raditi sa tobom. Bio si svetao primer kolegijalnosti i prijateljstva. Tvoja požrtvovanost, humanost i posvećenost struci i pacijentima zauvek će nam davati snagu da istrajemo na svom putu – navedeno je u umrlici gde je potpisan kompletan kolektiv bolnice.

Kako je još napisano u pozdravu Marku Bjelici, u njegov večni spomen u KBC “Bežanijska kosa” biće osnovan fond za edukaciju medicinskih sestara i tehničara.

 

Izvor Tanjug, Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More