Vladika Grigorije o miru Božijem među ljudima: Mnogi koji su se žrtvovali u ovoj godini naučili su nas ljubavi

Foto: Youtube/printscreen
60

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića vladika dizeldorfski i nemački Grigorije objavio se video poruku govoreći o onome što je današnjem čoveku najvažnije a to je mir.

“U godini koja je iza nas mogli smo, kao retko kad, da naučimo koliko nam je važan Mir Božiji, koliko je važno da imamo mir u svojim srcima, da ga sačuvamo. A preduslov da sačuvamo mir je nada, koja nikad ne postoji bez trpljenja i bez strpljenja. A nada takođe ne postoji ako nije na temelju vere, a vera i nada nemaju nikakvog smisla same po sebi, ako nisu pokrivene i ako nisu okriljene ljubavlju. Zato su nas mnogi ljudi u ovoj godini naučili ljubavi, oni koji su se žrtvovali.

Ali iz ove godine treba da izvučemo najvažnije pouke, a to je upravo pouka božićnog pozdrava, da nam je toliko važan mir Božiji, a mira Božijeg nema ukoliko nema mira između nas, a mira između nas nema ako nema brige jednih za druge a briga jednih za druge biće samo ako ima ljubavi.

Opet se vraćamo istim putem, ljubavi će biti ako ima strpljenja, ako ima nade, ak ima vere, zato Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se Hristos rodi!”, poručio je vladika Grogorije

Podsećamo, ove godine u eparhiji dizeldprfskoj neće biti paljenje badnjaka, kao ranijih godina a posete hramovima za Božić poželjno je ranije najaviti.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More