Marko Lens je otišao iz Srbije kao najbolji student Medicinskog fakulteta: Dijasporu svi vole pred praznike (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen
68

Marko Lens je otišao iz Srbije odavno, kao najbolji student Medicinskog fakulteta. Školovao se na najboljim Univerzitetima u Italiji, Americi i Engleskoj. Kada njegovo ime unesete u Google, dobićete listu internet stranica na kojima stoji: Naš čuveni lekar, proslavljeni srpski dermatolog, čovek koji leči holivudske zvezde i članove kraljevske porodice. Ali se najviše pominje jedan slučaj, kada je tužio i dobio jednu stranu kompaniju zbog diskriminacije po nacionalnoj osnovi i tako postao heroj srpske bulevarske i one druge štampe. “Srbin pobedio švajcarsku avio – kompaniju”, to zaista zvuči moćno.

Na pitanje da li je on srpski ili engleski lekar, Lens kaže:

“Ja mislim da sebe predstavljam kao engleskog lekara. Davno sam otišao iz Srbije i nastavio svoju edukaciju u inostranstvu, tamo dobio radno mesto, tamo trenutno radim… Tako da bih pre rekao, da osim toga što sam bio engleski đak, sad sam i engleski lekar”, rekao je on i istakao da dijasporu svi vole pred praznike.

Koje građane Srbije više volimo? Ove ovde pored nas ili one koji su uspeli negde napolju, tamo daleko? Da li su nam naši sugrađani koji žive u inostranstvu oni koji služe samo da bi nam slali novac i pomagali kada se nađemo u nevolji, ili bismo mogli od njih nešto i da naučimo? Da li oni koji su nekad otišli, imaju pravo da se vrate i da budu primljeni kao i da nisu odlazali? Ili će uvek biti praćeni rečima, “eto, propao je tamo, pa je sad došao ovde da nam soli pamet”.

“Svi dođu sa gomilom poklona, pa su dobro došli. S druge strane, potpuno je logično očekivati da dijaspora voli da se vrati za ove novogodišnje praznike, da bude sa svojom familijom. Tako da razumem potrebu da dođu. Pitanje kovida, kako putovati, čekati ili ne, imati PCR test ili nemati PCR test, tu je već malo problematičnije iz prostog razloga što je odluka o tome, po mom mišljenuu, donešena kasno”.

O čemu je još govorio Marko Lens pogledajte u video prilogu:

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More