Božić u Holivudu! Svetske zvezde koje danas slave najradosniji hrišćanski praznik (FOTO)

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
113

Većina holivudskih zvezdi proslavlja Božić po gregorijanskom kalendaru, 25. decembra. Oni koji to ne čine, mahom su ateisti, a samo njih par zapravo proslavlja pravoslavni Božić koji se obeležava danas.

Glumica Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona. On je rođen kao Janis Anastasakis na Kritu. Glumicaje davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)


Kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac Tom Henks je odlučio da postane pravoslavac. Ritin otac je iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)


Manekenka Naomi Kembel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan je rođena u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian)


Glumac Kristijan Bejl, krenuo je stopama Toma Henksa i svoju veru promenio zbog ljubavi prema manekenki sprskog porekla, Sibi (Sandre) Blažić. On je pravoslavnu veru primio nakon ženidbe sa Sibi, davne 2000. godine.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More