U Beču danas počinje drugi krug MASOVNOG TESTIRANJA na koronu

Foto: (AP Photo/Ronald Zak)
76

U Beču danas počinje drugi krug masovnog testiranja na koronavirus. Građani će moći da se testiraju na Covid-19 putem brzih antigenskih testova na tri lokacije u gradu sve do 17. januara 2020. godine.

Ukoliko je antigenski test pozitvan odmah se može sprovesti PCR testiranje. Vojska Republike Austrije biće odgovorna za organizaciju testiranja, a 1.200 pripadnika vojske će biti na raspolaganju u tu svrhu. Podršku će im pružiti Udruženje Samarićana i Vatrogasna služba.

U decembru je sproveden prvi krug masovnog testiranja na koronavirus u Beču, a tada se 235.000 odnosno 13,5 odsto građana testiralo.

Ko želi da se testira u drugom krugu, mora da se prijavi putem onlajn platforme ili telefona. Do sada se prijavilo 41.000 Bečlija, a lokacije na kojima će se vršiti testiranje moći će da prime 918.000 građana. Ukupno 117 linija za testiranje će biti otvorene od 8 do
23 časa.

„Neće me iznenaditi, ako ne testiramo 900.000 ljudi, ali mi ćemo biti spremni“, izjavio je Peter Haker član gradskog veća zadužen za zdravstvo.

Izvor Našiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More