Arnold Švarceneger: Upad u Kongres ravan nacističkim zločinima! Oni koji misle da će da sruše američki Ustav, grdno se varaju! (FOTO)

foto: Youtube Printscreen
160

Bivši demokratski guverner Kalifornije, holivudski glumac Arnold Švaceneger, uporedio je nedavni upad demonstranata u Kongres sa nacističkim napadima na Jeverje tokom Drugog svetskog rata, a usput je Donalda Trampa nazvao “najgorim predsednikom ikada”.

Švarceneger, rođen u Austriji, koja je bila deo Trećeg Rajha, rekao je da se prisetio svog detinjstva, pošto je rođen dve godine nakon završetka Drugog svetskog rata.

 

“Odrastajući, bio sam okružen slomljenim muškarcima, koji su u alkoholu pokušavali da se oslobode krivice za najzločinačkiji režim u istoriji. Nisu svi bili antisemisti ili nacisti”, rekao je Švarceneger, a preneo Los Anđeles Tajms.

Kako su “Simpsonovi” pre 25 godina predvideli haos i napad na američki Kongres (FOTO, VIDEO)

Švarceneger je rekao da je njegov otac često dolazio kući pijan i tukao ga, kao i ostale članove porodice, što nije bilo neobično u to vreme, jer je prvi komšija do njih radio istu stvar svojoj porodici.

“Oni (bivši vojnici) su trpeli fizičke bolove zbog šrapnela u telu i emotivni bol zbog onoga što su videli ili uradili. Sve je počelo lažima, lažima i netolerancijom. Slično, Tramp je lažima napunuo glave svojim pristalicama, govoreći im da su izbori pokradeni i da bi ih trebalo poništiti”, kazao je Švarceneger.

Četvoro mrtvih nakon upada u Kongres, 52 uhapšenih (FOTO)

On je uporedio upad u Kapitol sa ozloglašenom Kristalnom noći.

“Prošla nedelja je bila američka Kristalna noć, odnosno, da kažem Kristalni dan. Oni koji misle da će da sruše američki Ustav, grdno se varaju – nikada neće pobediti”, poručio je Švarceneger.

Kristalna noć iz novembra 1938. godine označava pogrom koji je bio usmeren protiv jevrejskih građana širom nacističke Nemačke i mnogi je smatraju početkom Holokausta.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More