NOVI PAKET POMOĆI ZA NEZAPOSLENE U ILINOJU: Počela isplata 300 dolara sedmično!

foto: Pixabay
97

Američka savezna država Ilinoj otpočela je u ponedeljak isplatu novih 300 dolara sedmično u okviru federalnog paketa pomoći za nezaposlene.

Novčana pomoć predviđena je poslednjim zakonom o dodatnom paketu pomoći usled pandemije koronavirusa.

Isplate za prvu sedmicu završile su se 2. januara, objavila je Kancelarija za zapošljavanje u Ilinoju. Savezni dodatak će trajati 11 nedelja, odnosno do 13. marta, saopštili su zvaničnici.

“Svet u kom žene neće decu, a budale napreduju”, Kijanu Rivs izazvao LAVINU komentara na Internetu svojom objavom! (FOTO)

 

Skoro pola miliona stanovnika Ilinoja trebalo je da ostane bez beneficija nakon što su 26. decembra istekli federalni programi za pomoć nezaposlenima, potpisivanje najnovijeg paketa pomoći bilo je odloženo.

Ipak, prošle sedmice američko Ministarstvo rada je garantovalo da će dodaci biti isplaćeni i za kraj decembra. Ko god prima najmanje dolar naknade za nezaposlenost, ima pravo na nedeljnu saveznu pomoć, saopštilo je ministarstvo.

Prijava za pomoć nije neophodna.

Osobe koje su ostvarile beneficije preko federalnih programa trebalo bi da nastave da prate smernice na saveznom nivou, saopštila je portparolka Rebeka Sisko. To obuhvata sve primaoce federalnog paketa pomoći za pandemiju u slučaju nezaposlenosti.

Oni koji su primali produžene beneficije takođe bi trebalo da nastave da čekaju savezna uputstva, saopštila je država Ilinoj.

Izvor Mediji
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More