Ubistvo SRPKINJE u NEMAČKOJ: Specijalni tim “MIRA” juri UBICU, stanari sa Balkana prvi na RADARU!

Foto: Društvene mreže
140

Kako istraga ubistva Mire Kostov (66) u Minheni i dalje tapka u mestu, nemački istražitelji oformili su specijalni tim “Mira” koji će od ponedeljka intenzivno raditi na ovom slučaju. Do sada je pronađen trag na prozoru kuće nemačke državljanke srpskog porekla, ali za sada nije jasno da li je povezan sa zločinom

– Policija još nije došla do ključnog traga, a kamoli uhapsila osumnjičenog – rekao je u nedelju potparol nemačke policije Verner Kraus reporterima nemačkih portala. Zbog toga će, kako je objasnio, od ponedeljka sa radom početi specijalni tim istražitelja pod nazivom “Mira”, piše “Blic”.

Koliko će istražitelja biti uključeno u tim za sada saopšteno, prenose nemački mediji, a policijski zvaničnik nije potvrdio ni informaciju da je kuća Mire Kostov obijena. Podsećanja radi, istražitelji su pronašli trag na prozoru zbog čega se posumnjalo da je nesrećna žena bila žrtva provale.

Ove informacije su za sada zasnovane samo na pretpostavkama, pošto u kući nisu pronađeni drugi tragovi krađe ili premetačina.

Obdukcijom je utvrđeno ranije da je ubijena na katolički Božić, 25. decembra u večernjim satima, a na telu su uočene brojne povrede glave za koje se veruje da su bile smrtonosne. Tog dana ali u prepodnevnim satima komšije su ubijenu ženu videle sa sinom.

Ono što dodatno otežava istragu jeste to što je kroz Mirinu kuću u proteklom periodu prošao veliki broj ljudi.

Mira, naime, živi u jednoj od soba u dvospratnom objektu, a druge izdaje mahom ljudima sa naših prostora koji borave u Nemačkoj. Zvaničnik nemačke policije objasnio je da to dodatno komplikuje slučaj jer nije lako utvrditi koliko ljudi je boravilo u kući u proteklom periodu, posebno što su došli do informacija da je jedan krevet iznajmljivalo više osoba.

Zbog toga je nemačka policija pozvala svedoke koji su u proteklom periodu kontaktirali sa ubijenom ženom i do sada se, prema pisanju “abendzeitungmuenchen.de”, prijavilo samo dvanaest osoba koji su imali kontak sa njom ili su primetili nešto neobično u periodu od 24. do 27. decembra.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More