“Mislim da je ovo najteža faza ove pandemije koja će trajati narednih nedelja do Uskrsa! ” Austrija produžava mere?!

A light graphic from artist Gabriele Stoetzer named "wo ich bin ist der platz" is projected onto a pedestrian zone in Vienna, Austria, Thursday, Jan. 7, 2021. The project Wiener Lichtblicke combines human rights and art in public space. (AP Photo/Ronald Zak)
335

Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober povodom otkrića novog britanskog soja korona virusa u Austriji, ocenio je da se zemlja nalazi u najtežoj fazi pandemije.

Anšober je, za javni servis ORF, kazao da će vlada još ove nedelje odlučiti o mogućem produženju mere zaključavanja, koja je planirana da bude na snazi do 24. januara.

Prema njegovim rečima, dalje delovanje zavisiće od “veoma precizne analize” aktuelne situacije u vezi pojave britanskog soja B.1.1.7.

“Mi imamo stvarni problem”, kazao je Anšober dodajući da sada Austrija ima situaciju da se u celoj Evropi, na alarmirajući način britanski soj drastično širi.

Ukazao je na Irsku, koja je do Božića bila najbolja zemlja u Evropi po broju obolelih, a samo tri nedelje kasnije je “rekorder”u celoj Evropi.

Isto tako, navodi Anšober, je i u Slovačkoj.

“Mislim da je ovo najteža faza ove pandemije koja će trajati narednih nedelja do Uskrsa”, objasnio je on.

Zbog aktuelne situacije, nakon pojave soja u Beču i sumnji na novi soj u pokrajinama Tirol i Burgenland, Anšober je kazao da bi bilo neodgovorno insistirati na ranijim planovima.

“Naša odgovornost je da zaštitimo građane Austrije i to je najviši prioritet”, naglasio je Anšober.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More