Škole u Austriji ostaju zatvorene do kraja februarskog raspusta?!

Foto: Unsplash/ Alisa Anton
615

Ðaci širom Austrije trebalo je da se vrate u školske klupe od 18. januara, ali bi povratak mogao odložen do posle semestarskog raspusta u februaru.

Austrijska vlada, iz straha od širenja novog, britanskog soja korona virusa, trenutno razmatra odlaganje povratka u školske klupe i produženje nastave na daljinu.

Prema internim izveštajima, kako prenose mediji, novi soj korona virusa u britanskim školama se nekontrolisano širio, zbog čega su obrazoven ustanove u Londonu ponovo zatvorene. Čak i maske su bile nedelotvorne, a samo FFP2 maske su delimično sprečile nekontrolisano širenje.

Da bi se u Austriji sprečio sličan scenario škole bi trebalo da ostanu zatvorene, sve do kraja raspusta, koji u Beču i Donjoj Austriji počinje 1.februara, a u drugim pokrajinama nedelju ili dve kasnije. Za sada je neizvesno kako će izgledati povratak u školske klupe i koja će pokrajina kako delovati, ali o tome odluka treba da bude doneta narednih dana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More