Srbija postepeno ukida ovaj uslov za ulazak u zemlju! Poznato šta sa onima koji su ušli u zemlju pre ukidanja PCR testa

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
203

Građani Srbije i stranci koji su ušli u Srbiju bez PCR testa, i dobili meru – obavezna kućna izolacija 10 dana, ostaju u karantinu i posle ukidanja obaveznog testa za ulazak iz pet zemalja – Severne Makedonije, BiH, Crne Gore, Albanije i Bugarske, koji od juče nije uslov za prelazak naše granice.

U izolaciji po ulasku u Srbiju je više hiljada građana koji su do prekjuče prešli našu granicu, a policija proverava da li su zaista na adresama koje su prijavili i poštuju li meru. Tako je bilo i jutros: policajci u timovima za kontrolu mere izolacije po spisku onih kojima je ova mera izrečena, a nalazi se na u bazi e-inspektor i ažurira na svakih četiri sata, proveravali su poštovanje obaveznog kućnog karantina, pišu Novosti.

Onima koje ne nađu na adresi stanovanja piše se prekršajna prijava i moraće da plate kaznu i do 150.000 dinara.

Da svi koji su ušli u Srbiji pre nego što je za državljane pet okolnih zemalja, i naše povratnike, ukinut obavezan PCR ne stariji od 48 sati, za potvrdio je Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za sanitarni nadzor.

– Negativan PCR test ili obavezna izolacija od 10 dana, ostaju obavezna mera za sve koji su u zemlju ušli na dan važenja odredbe o posebnim epidemiološkim uslovima za ulazak u Srbiju – kaže Stamenković.

 

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More