Nikola Lončar, stric ubijenog srpskog mladića u Filadelfiji: Milan je neko vreme bio živ, pokušao je da pozove policiju!

Sestra i brat Jelena i Milan Lončar Foto: privatna arhiva
600

„Čitav grad Filadelfija i Templ univerzitet tuguju za mojim rođakom Milanom Lončarom, koji je ubijen u sredu uveče nadomak svoje kuće na uglu 31 ulice i Džeksonove ulice. Bio je divan momak, tek se zaposlio i pravio životne planove. Planirao je da se veri sa devojkom i da žive zajedno. Policija nudi nagradu od 20.000 dolara ko identifikuje ubice. Sahrana Milana Lončara će biti u nedelju, kada njegovo otac Zoran Lončar doputuje iz Beograda u Filadelfiju“.

Glas Nikole Lončara, strica ubijenog mladog Srbina, podrhtava dok nam ukratko priča šta se dogodilo njegovom mladom bratancu. Milan Lončar je imao 25. godina. Živeo je u četvrti Breveritaun, u kraju mešanog američkog stanovništva. Te kobne srede šetao je psa, kada je naleteo na dvojicu maskiranih mladića, koji su pokušali da ga opljačkaju. Kad im to nije uspelo pucali su mladom Srbinu dva puta u grudi.

Stric Nikola Lončar ne mestu zločina Foto: privatna arhiva

“Snimak razbojništva zabeležen je i na video nadzoru. Na snimcima smo videli kako pljačkaši pretresaju Lončarove džepove. Ubrzo nakon toga je jedan od muškaraca otvorio vatru i pogodio žrtvu u grudi. Za sada je poznato da nije bilo tuče “, izjavio je Skot Smol, inspektor policije u Filadelfiji.

Milan Lončar je neko vreme bio živ. Pokušao je ranjen da telefonom zove policiju, ali je preminuo držeći podvodac svog omiljenog psa. Lončar je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu Templ, gde je uprkos svim naporima lekara proglašen mrtvim u 19.30 sati. Na mestu pogibije pronađen je njegov mobilni telefon i ključevi, dok mu je novčanik ostao u kući.

“Policija tvrde da je zločin posledica neuspele pljačke, koja je pošla po zlu. Moje mišljenje je da je ubistvo Milana Lončara smišljen kriminalni čin, kojim se mladi delikventi kvalifikuju da uđu u lokalnu bandu, koja vlada ovim delom Filadelfije”, veruje stric Nikola Lončar, koji svakog dana po dva puta obilazi mesto zločina.

Srpski mladić Milan Lončar (25) ubijen dok je šetao psa, ubice snimljene, sestra na radiju saznala za smrt (VIDEO)

Milan Lončar je sin Zorana Lončara iz Batanice i američke državljanke Ejmi Sestea Lončar. Rođen je 3. juna 1995. godine u Filadelfiji, gde je rođena i njegova sestra Jelena. Oboje su odrasli u Vejnu. Diplomirao je 2019. godine na Templ univerzitetu. Radio je kao početnik u jednog građevinskoj firmi.
Njihova majka Ejmi Lončar sva potrešena kaže:

“Ja sam nakon ove tregedije uništena. Milan je tek započeo život. Bio je zaposlen oko godinu dana, a devojka je uskoro trebalo da se doseli kod njega”.

Milnova sestra Jelena Lončar, je preko radija u Filadelfiji čula za smrt svog brata.

Foto: Youtube/printscreen

“ Ne znam da li je Milan bio meta ili su samo hteli da ga opljačkaju. Zašto bi imao gomilu gotovine kod sebe dok šeta psa? Ne razumem. Bio je najljubaznija osoba na celom svetu, nesebičan i uvek nasmejan. Ovo je tako strašno”, izjavila je uznemirena Jelena Lončar.

 

Milan Lončar u mladosti sa sestrom Foto: privatna arhiva

Policija Filadelfije vodi užurbano istragu, jer smatra da su joj šanse da otkrije ubice, svakim danom sve manje. Na trotoaru stoje krave mrlje, koje kazuju gde je Milan Lončar pao smrtno ranjen i gde je nađena jedna čaura iz ubičinog pištolja. Pored na trotoaru stoje upaljene sveće i cveće.

Marko Lopušina

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More