Sahrana Milana Lončara zbog mera protiv pandemije biće obavljena tek u utorak

Sećanje na Milana Lončara u Vest Česteru Filadelfija
152

Filadelfijska policija još traga za počiniocima gnusnog zločina nad mladim Srbinom u naselju Vest Čester u Filadelfiji. Tu je u sredu uveče ubijen Milan Lončar (25), mladi građevinski stručnjak srpskog porkela, dok je šetao psa.

Na snimcima sa nadzornih kamera, ali ni fotografiji, koju je lokalna policija objavila ponudivši nagradu od 20.000 dolara za informacije o ubicama, lica ubica, koji su pokušali da opljačkaju mladog lončara i potom pucali u njegove grudi iz pištolja, se ne vide.

Bdenje Amerikanaca na mestu ubistva Milana Lončara

 

Iz policije su prvoosumnjičenog opisali kao osobu srednje visine, koja je nosila crnu jaknu sa kapuljačom, crni bejzbol kačket i zaštitnu masku, crne pantalone i sportske patike. Navode i da je bio naoružan poluautomatskim pištoljem. Drugi osumnjičeni opisan je kao mršava osoba srednje visine, nosio je crnu jaknu sa kapuljačom, belu zaštitnu masku, farmerke i crnu obuću.

Policija u Filadelfiji je juče podigla nagradu za informacije o ubicama na 40.000 dolara.

OVO SU OSUMNJIČENI! Ponuđena nagrada od 20.000 dolara za informacije o osumnjičenima da su pucali u grudi mladiću srpskog porekla u Filadelfiji! (VIDEO)

U portagu za ubicama krenula je i pokojnikova devojka Olivia Gorski:

“Trebalo je da se venčamo. Sve je tako tužno”, rekla je Milanova devojka i koja je otvorila Nagradni fond od 25,000 dolara za otkrivanje i hapšenje ubica. Njenom apelu “ako nešto znate o ovom zločinu javite mi” i pozivu za donacije pridružili su se mnogi Amerikanci.

“Ovako se Amerikanci bore protiv kriminala i ubica. Uporni su da se odbrane od zla i da pomognu porodici mog mladog rođaka Milana da dođe do istine i spokoja. Tokom noći mnogi Amerikanaca, ne samo rođaka, prijatelja, poznanika, već i običnog sveta, dolazilo je na bdenje na mestu zločina. Ta vrsta podrške je bilo iznenađenje, koje je umanjilo bol i patnju porodice ”, kaže specijalno za naš portal stric ubijenog Nikola Lončar, advokat i predsednik Tesline naučne fondacije u Filadelfiji.

Stric Nikola Lončar ne mestu zločina Foto: privatna arhiva

U Vest Čester je iz Beograda stigao Milanov otac Zoran Lončar (53), inače vlasnik građevinske firme u Batajnici. Ovaj rođeni Zemunac, odrastao je na Novom Beogradu i školovao se u srpskoj prestonici. Devedesetih je zbog građanskog rata u Jugoslaviji otišao u SAD. Nastanio se kod rođaka u Filadelfiji, gde je radio i oženio se sa Ejmi Lonsberi.

Majka Ejmi Lonsberi Lončar

Sredinom devedesetih Zoran i Ejmi dobili su ćerku Jelenu i sina Milana Lončara. Posle razvoda Zoran Lončar se iz Amerike vratio u Batajnicu da živi sa majkom u dedinoj kući. I Zoranova majka je građevinski inženjer.

„ Zbog američkih mera u borbi protiv korona virusa i zbog drugih procedura sahrana mog bratanca Milana Lončare će biti obavljena tek u utroak na groblju u Vest Česteru. Pokojni Milan nije bio kršten,a i zbog američkih restrikcija pravoslavni sveštenik ne bi mogao da održi opelo i sahranu.

Opelo će održati prijatelj Ivica Džim, rekao nam je Milanov stric Nikola Lončar, koji sa porodicom i sestrom Gordanom Lončar i njenima već više od tri decenije živi i radi u Filadelfiji.

Marko Lopušina

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More